Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Топлофикация“: Сметките за парно за ноември са по-високи от миналата година

Политика

„Топлофикация“: Сметките за парно за ноември са по-високи от миналата година

Топлофикация: Сметките за парно за ноември са по-високи от миналата година - Tribune.bg
Снимка:

Сметките за парно за ноември са готови и ще са по-високи от тези за същия месец миналата година, съобщиха от „Топлофикация София“.

Анализите на дружеството показват около 29% повишение на консумацията на топлинна енергия през ноември 2020 г. спрямо ноември 2019 г.

„Основен фактор за отчетената разлика са значително по-ниските температури за периода през тази година“, твърдят от „Топлофикация“.

Дружеството цитира данните на НИМХ, според които този ноември средномесечната температура е била 5,3 градуса при 9,7 градуса за миналата година или 4,4 градуса по-студено.

Тази година застудяването започна още през октомври и парното беше пуснато пет дни по-рано в сравнение с 2019 г., когато отоплителният сезон започна на 5 ноември, припомнят от столичното топлофикационно дружество.

„Повишената консумация на топлинна енергия през 2020 г. се дължи освен на по-студеното време и на преминаването на учениците към електронен тип обучение, което се случи на 29 октомври за гимназиалните класове, а по-късно и за останалите ученици“, посочват още от „Топлофикация София“.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети парно, сметки

Коментари (1)

Тези изобщо да не се оправдават с по-ниски температури ,защото сметките са прогнози. Как точно разбраха за по-високото потребление, като засичат топломерите веднъж годишно през юни?!
16.12.2020 21:01 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати