Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Тошко Йорданов: Финансите на държавата изглеждат ужасно заради Асен Василев, но вина имаме и ние

Политика

Тошко Йорданов: Финансите на държавата изглеждат ужасно заради Асен Василев, но вина имаме и ние

Тошко Йорданов: Финансите на държавата изглеждат ужасно заради Асен Василев, но вина имаме и ние - Tribune.bg
Снимка:

Основна тема в разговора между ГЕРБ-СДС и ИТН се очерта бюджета и състоянието на финансите в държавата. Десислава Атанасова уточни в началото на разговорите, че трябва да има сигурна и предвидима данъчна и финансова политика, както и предвидимост във финансовата политика.

„Всички през последните две години се проваляхме в това да водим и се радвам, че в този парламент успяваме да правим, защото нашите работодатели – гражданите искат държавническо поведение. Не можем да си позволим поредни нови избори, не само ще дестабилизира държавата, но и ще покаже, че политическата класа се е изчерпала“, заяви Десислава Атанасова.

На свой ред Тошко Йорданов от ИТН заяви, че още в началото на кампанията са дали ясно да се разбере, че този път ще подхождат конструктивно и демократично. Ще подкрепят всяка една добра идея, без да робуват на политически щабове, но ще отхвърлят и тези, които според тях не са добри.

„Ако се получи мнозинство в този парламент ще трябва се състави обща управленска програма. Разговорите с втората политическа сила изглеждаха с предизвестен край. Ние сме дясно ориентирана партия, финансите на държавата изглеждат ужасно по вина на Асен Василев, за това имаме вина и ние, за щастие ги спряхме на време“, допълни Тошко Йорданов и заяви, че повече не биха дали безрезервно доверие. Йорданов уточни, че бюджетът е изключително важен, но ще говорят за него едва когато се постигне съгласие за правителство. По думите му не е добре да се гласува или обсъжда бюджет при липсата на ясно мнозинство, защото това е опасно да държавата.

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети