Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Тошко Йорданов: Има решения спрямо всеки един резултат на изборите. Ние не знаем все още кой вариант

Политика

Тошко Йорданов: Има решения спрямо всеки един резултат на изборите. Ние не знаем все още кой вариант

Снимка:

ИТН няма да работи с ГЕРБ, БСП и ДПС, независимо от обстоятелствата, заяви пред БТВ Тошко Йорданов. Той отказа да коментира с кои други политически сили би се коалирала партията в следващото Народно събрание и добави, че такъв разговор може да има, след като резултатите от изборите са ясни.

Има решения спрямо всеки един резултат на изборите. Ние не знаем все още кой вариант. Има такъв, при който въпросните три партии на протеста, извън статуквото, да имат 121 депутати или повече. Има вариант, в който да нямат и такъв, в който да имат много повече. За всеки един от тези варианти имаме готов отговор, но няма да го кажа сега“, добави той и не изключи варианта отново да върнат мандата.

Когато нямате гласове в пленарната зала и всеки ден влизате с една или друга уговорка, и кворумът ви виси, не може да вземете нито едно решение. Има много парламентарни хватки, за да се прекрати заседание, няма как да се продължи да се работи без мнозинство. По-достойното поведение е да кажеш: „Да, ние не можем, но не искаме да ни извивате ръцете“, посочи и Ива Митева.


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още