Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Тошко Йорданов към Свиленски: Вие сте емблематичен представител на комунистическата партия, мерете си приказките

Политика

Тошко Йорданов към Свиленски: Вие сте емблематичен представител на комунистическата партия, мерете си приказките

Тошко Йорданов към Свиленски: Вие сте емблематичен представител на комунистическата партия, мерете си приказките - Tribune.bg
Снимка:

Истински коалиционен скандал се завихри в пленарна зала при дебатите за избор на гуверньор на БНБ. Георги Свиленски от БСП направи внушение, че между ИТН и ГЕРБ има договорка, за да може опозицията да подкрепи кандидатурата на Любомир Каримански.

Това явно ядоса Тошко Йорданов, който остро предупреди коалиционните си партньори и най-вече социалистите да си мерят приказките.

„В момента сме в интересна ситуация и от управляващата коалиция се набутваме сами и никой от опозицията не ни е виновен. Хубаво е да си мерим приказките. От ИТН и ДБ го правим, защото след този ден ние отново ще бъдем коалиция. Единственият, който говори тъпотии беше представител от БСП. Направи намеци за сделка на ИТН и партия от опозицията с долни, лъжливи и отвратителни внушения“, обяви Йорданов. Той се обърна към лявата част на залата и попита на какво основание няма да подкрепят Каримански, след като не само е част от управляващата коалиция, но и знаят как работи.  

„Вие някога гласували ли сте по съвест, защото знаем какво сме говорили в коридора. Внимавайте какво говорите. И като си знам голямата уста не само ще ме глобят, но и по-лошо ще стане“, обяви Йорданов.  

В своя защита Свиленски се опита да се оправдае, че не е правил никакви внушения, а само е припомнил как точката е влязла за разглеждане в зала. По думите му мотивът да не подкрепят Каримански е коалиционното споразумение, където ясно било разписано, че трябва да имат обща кандидатура.

„Вие сте емблематичен представител на бившата комунистическа партия, днес соцаилистическа. Не помните какво сте говорили преди 10 минути. В коалиционното споразумение няма разписан такъв текст“, заяви Йорданов и отново призова БСП да си мерят приказките, защото на четири очи може да се сбият, но в залата да не се поставят в тази ситуация.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати