Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Тошко Йорданов: Кирил Петков обикновено лъже за ДАНС, имаше данни за 15 руски шпиони, но той искаше 70

Политика

Тошко Йорданов: Кирил Петков обикновено лъже за ДАНС, имаше данни за 15 руски шпиони, но той искаше 70

Тошко Йорданов: Кирил Петков обикновено лъже за ДАНС, имаше данни за 15 руски шпиони, но той искаше 70 - Tribune.bg
Снимка:

„Не съм наясно с документацията. Нито съм в ДАНС, нито съм управляващ. От наблюденията в работата ми с Кирил Петков знам, че той обикновено лъже по тема на ДАНС. Знам, че предишният път, когато изгониха половината руско посолство – това беше по негово желание. ДАНС тогава казаха, че имат сведения за около 15 души, които извършват шпионска дейност. Но той каза: „Не ме интересува, изгонете 70 души”.

Това заяви пред Нова ТВ председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов.

Депутатът твърди, че лично е присъствал на срещата с шефовете на ДАНС, НСО и Военно разузнаване.

„Поканихме и Кирил Петков в парламента, когато стана тази история. И те разказаха за това събрание на МС, което не се е протоколирало. Дойдоха и председателите на ПГ в кабинета на председателя на НС и разказаха какви са били исканията на Кирил Петков. Как са били принудени да изгонят всякакви хора – бавачки, чистачки, бояджии, какво се сетите, за да му направят бройката. Затова когато Кирил Петков говори за ДАНС – трябва да ви светне една голяма червена лампа в главата“, твърди Йорданов.

„Аз не съм оперативен работник. Но предполагам от филмите, които сме гледали, че като знаеш кои са шпионите, трябва да ги следиш, за да видиш с кого имат срещи. Няма посолство, което да няма агентурни хора, Включително и нашата държава има такива. Искам да кажа, че обикновено ги следят, за да видят с кого от съответната държава се срещат”, подчерта той.

И допълни: „Гадният шпионин, този, който трябва да преследваме, е този, който предава собствената си държава. А в случая с руските свещеници – нямам представа, защото не съм от ДАНС, не съм и от другата страна. Но по принцип, когато посягаш на нещо, свързано с вярата, трябва да си готов да си понесеш последствията, защото хората там не разсъждават логично, там е емоционално”.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети