Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Тошко Йорданов: От ИТН гласувахме за Назарян, за да отпушим работата на НС

Политика

Тошко Йорданов: От ИТН гласувахме за Назарян, за да отпушим работата на НС

Тошко Йорданов: От ИТН гласувахме за Назарян, за да отпушим работата на НС - Tribune.bg
Снимка:

Не подкрепихме вчера кандидатурата на Рая Назарян за председател на НС, защото чакахме изказването на Слави Трифонов, който обяви, че няма да подкрепим правителство нито с първия, нито с втория мандат. Това заяви Тошко Йорданов от „Има такъв народ“.

„Имаме тайминг, имаме последователност на действията. Много се забавлявахме с тези врачки какво ще направим“, обясни той пред бТВ, имайки предвид прогнозите на политолозите, според които ИТН са щели да направят коалиция с ГЕРБ и ДПС.

„Или ще ходим на избори, или ние ще предложим експертен кабинет и няма да ходим на избори“, подчерта Тошко Йорданов и добави: „Не сме давали подкрепа за ГЕРБ, а отпушихме работата на парламента, за да може президентът Румен Радев да ни даде третия мандат и да съставим кабинет“. Той обеща, ако получат този мандат, че ще проведат разговори с всички партии, защото във всички партии има добри експерти.

„Премиерът трябва да бъде добър мениджър, защото ще ръководи МС“, каза Йорданов и добави, че ще се изработи програма на кабинета, който той ще изпълнява по сектори. С тази програма ще бъде запознато и обществото. „А не общи приказки, на които сме се нагледали, защото сглобката бяха общи приказки“, добави Йорданов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети