Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Тошко Йорданов: Петков, а не „проксито“ му Чернева, си е позволявал договорки за РС Македония

Политика

Тошко Йорданов: Петков, а не „проксито“ му Чернева, си е позволявал договорки за РС Македония

Тошко Йорданов: Петков, а не проксито му Чернева, си е позволявал договорки за РС Македония - Tribune.bg
Снимка:

Началникът на кабинета Лена Бориславова е изпратила писмо до началника на кабинета на външния министър, зам.-министър Васил Георгиев и Димитър Стоянов, главен секретар на президента. В него се цитира паметна записка, получена от МВнР от 1 април. Става въпрос за среща между еврокомисаря по разширяването Оливер Вaрхеи и зам.-министъра на външните работи Васил Георгиев от 31 март. В записката има твърдения за договорки на Кирил Петков за вдигане на ветото за начало на преговори на РСМ с ЕС.

Това обяви от трибуната на парламента председателят на ПГ на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов.

„Нямаше смисъл от този цирк. Закрито или не, всеки депутат ще може да се запознае с тази паметна бележка, тя е внесена в секретното деловодство на НС“, каза Тошко Йорданов. 

„Но ще можете да се запознаете с бележка от Лена Бориславова..., сътрудничка на премиера“, подчерта Йорданов и след забележка от председателя на НС Никола Минчев се поправи, че тя е началник на кабинета на премиера.

Той цитира какво е написала по повод въпросната бележка Лена Бориславова.

„Бих искала да изразя дълбоко учудване от съдържащите се в паметната бележка относно срещата на комисар Вархеи твърдения за съществуване на договорка, за която ръководството на МВнР не е уведомено“, прочете Йорданов.

Той разкри, че след това Кирил Петков е бил „бесен“, защото тази бележка е била изпратена до президента и посланици. Премиерът е изчел на глас тази бележка за срещата с Вархеи пред Тошко Йорданов. Председателят на ПГ на ИТН уточни, че по онова време „Продължаваме Промяната“ и партията на Слави Трифонов са били в меден месец.

„Вътре има 8 неща, които е казал Вархеи и които е казал министър-председателят“, заяви депутатът.

Йорданов допълни, че депутатите ще видят паметната бележка в засекретеното деловодство.

„Министър-председателят Петков си е позволявал да води договорки и да поема ангажименти за Северна Македония, а не „проксито“ му Весела Чернева“, категоричен бе председателят на ПГ на ИТН.

По време на изказването си Тошко Йорданов си позволи да бъде неуважителен към началника на кабинета и да я назове по малко име, при което беше прекъснат от председателя на парламента Никола Минчев, който му обърна внимание „Г-жа Бориславова“, а Тошко Йорданов се извини и каза „ще се науча да не бъркам“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети