Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Тошко Йорданов: Петков да спре да звъни на депутатите ни, никой от тях не е труженичка на магистрала

Политика

Тошко Йорданов: Петков да спре да звъни на депутатите ни, никой от тях не е труженичка на магистрала

Тошко Йорданов: Петков да спре да звъни на депутатите ни, никой от тях не е труженичка на магистрала - Tribune.bg
Снимка:

Един премиер в една демократична парламентарна република не действа така, категорична бе Ива Митева

Кирил Петков продължава да звъни на депутати от „Има такъв народ“. Това стана ясно от думите на председателя на парламентарната група Тошко Йорданов по време на брифинг в парламента.

Той отправи апел към премиера в оставка да престане да се държи с тях като с труженички на магистрала.

„Министър-председателят продължава да звъни на хора, които стоят пред вас, на колеги от парламентарната група. Това, което искаме да му кажем и да кажем ясно и на вас е, че това трябва да престане, защото ние сме политическа партия и парламентарна група на „Има такъв народ“. Ако от ПП и все още министър-председателят, който им е  председател на партията, имат желание за разговори с нас, тези разговори са по официалния път – изпраща се покана до политическата партия „Има такъв народ“ и до ПГ „Има такъв народ“, която изпраща свои представители. А не звъни на отделни депутати, да ги уговаря да ходят на срещи с него и да ги обработва поотделно. Молим го и му казваме да престане, както и на вас казваме, че това продължава и няма повече да бъде толерирано. Ако искат разговори с нас, има си нормална процедура“, категоричен бе Тошко Йорданов.

На въпрос на колко души от ИТН е звънял Кирил Петков, той отговори така:

„Няма никакво значение на колко човека е звънял. Самият факт, че продължава да звъни, и вчера включително, и да ги уговаря за срещи и да ги кара да дърпат други хора, е неприемлив, непочтен, неморален и всичко отвратително, което можете да се сетите да напишете като определение. Тези разговори се водят с политически партии, както винаги е било. Такива са правилата, такъв е моралът, такава е законността. Никой тук, който стои пред вас, не е труженичка от някоя магистрала“, подчерта Йорданов.

„Тъй като разбрах, че моето име е замесено, разбрах, че вчера аз след разговор с премиера и след като той ми обеща този разговор да е между нас по негова инициатива, снощи на коалиционен съвет той е обяснил, че аз ще предвождам група, която ще разговаря с него. Смятам, че това са ниски страсти. Смятам, че така не се прави. Смятам, че един премиер в една демократична парламентарна република не действа така. Ясно и категорично му казах в присъствието на колеги народни представители, че ще разговаряме с него тогава, когато те официално ни отправят покана. Разговори като независими народни представители, както той се изразява, не може да има. Ние не сме независими народни представители. Когато приемем мажоритарната изборна система и влезем като мажоритарни кандидати, ние можем да разговаряме като мажоритарни кандидати. Когато сме влезли с пропорционална изборна листа като представители на партия, нашето достойнство и чест изискват ние да се държим като такива. На когото не му изнася и който не е доволен, достойното поведение е да напусне парламентарната група и да напусне Народното събрание. Така правят честните хора, така правят моралните хора. Всичко друго е един фалш, лъжа и непочтеност за мен“, заяви от своя страна депутатът от ИТН Ива Митева.

От ИТН отново потвърдиха, че са отворени за разговори и да седнат на масата на преговорите.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати