Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Тошко Йорданов: През 2025 г. Асен Василев предвижда продажбата на 700 хил. декара от Държавния поземлен фонд

Политика

Тошко Йорданов: През 2025 г. Асен Василев предвижда продажбата на 700 хил. декара от Държавния поземлен фонд

Тошко Йорданов: През 2025 г. Асен Василев предвижда продажбата на 700 хил. декара от Държавния поземлен фонд - Tribune.bg
Снимка:

„Асен Василев уверяваше, че няма да има продажба на земеделски земи от Държавния поземлен фонд. На страница 3 от едно от становищата на министъра на земеделието, изпратено към Асен Василев, е упоменато, че през 2025 г. това се предвижда“, заяви

Тошко Йорданов, председател на ПГ на ИТН.

Той коментира, че се предвиждат приходи от продажбата на 1/5 от Държавния поземлен фонд.

„Предвижда се постъпване на 340 млн., а ще е необходима продажбата на близо 700 000 декара, което представлява 1/5 от държавния поземлен фонд“, уточни Тошко Йорданов.

Той поясни, че тази кореспонденция е от 10-ти ноември.

„700 хил. декара означават, че цената е по 485 лева на декар при цена на свободния пазар 2800 лева - това ако не е корупционна сделка, какво е?“, попита Йорданов.

Тошко Йорданов посочи, че в края на октомври посолството на САЩ в България посреща най-голямата търговска и инвестиционна делегация, в която имало огромен брой американски фирми в сектора на земеделието. Той посочи, че в Украйна, по същата схема, три американски фирми притежават 30 процента от обработваемата земеделска земя. Асен Василев е излъгал всички – вас, нас, и това го има в официален документ, каза депутатът. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети