Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Тошко Йорданов с призив към СЕМ да помисли за предсрочно прекратяване на мандата на Кошлуков

Политика

Тошко Йорданов с призив към СЕМ да помисли за предсрочно прекратяване на мандата на Кошлуков

Тошко Йорданов с призив към СЕМ да помисли за предсрочно прекратяване на мандата на Кошлуков - Tribune.bg
Снимка:

Председателят на парламентарната комисия по култура и медии Тошко Йорданов (ИТН) поиска от медийния регулатор да освободи предсрочно директора на БНТ Емил Кошлуков. По думите му още при назначението той се е обявил против, защото е имало „няколко хвърчащи във въздуха проблеми”.

Йорданов постави под съмнение стажа на Кошлуков и дали действително е бил програмен директор в партийната телевизия на „Атака” („Алфа”), преди първото си кандидатстване за генерален директор на БНТ. Йорданов бил изискал и получил данни от НАП, от които ставало ясно, че Кошлуков е регистрирал договора си в телевизия „Алфа” в деня, в който я е напуснал. Според Тошко Йорданов в трудовия договор с ТВ „Алфа“ и в данните, предоставени на НАП, има несъотвествия и доказателства за това, че договорът е бил сключен със задна дата, което „ако това е така, отива на документна измама”:

„Никъде в кореспонденцията със СЕМ не фигурира Емил Кошлуков - фигурира Волен Сидеров. Това отново навява съмненията, че човекът е бил директор само по документи.”

На заседанието Тошко Йорданов се захвана и с министъра на културата. Поводът - конкурсът за директор на Народния театър.

Йорданов направи забележка на Атанасов, че на предишното заседание, когато бил поканен за изслушване, той не се явил и отишъл на тв интервю в предаването „Лице в лице”. Именно там Атанасов обяви, че Васил Василев е победителят в конкурса.

„Отиването ви в „Лице в лице" вместо в комисията не звучи добре", каза Йорданов.

А самият министър обясни, че „не са налице знакови огромни нарушения в конкурса за директор на Народния театър. Има дребни, но те не са предпоставка за анулиране на конкурса и за касация, така че всичко ще продължи както е по протокол”, заяви министърът.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети