Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Тошко Йорданов се скара Ива Митева: Ако ви се прибира, прибирайте се

Политика

Тошко Йорданов се скара Ива Митева: Ако ви се прибира, прибирайте се

Тошко Йорданов се скара Ива Митева: Ако ви се прибира, прибирайте се - Tribune.bg
Снимка:

Тошко Йорданов се скара остро на председателката Ива Митева. Причината е решението й да не удължи времето на заседанието, за да се разглежда закона на НСО.

По предложение на Йорданов времето трябваше да бъде удължено, при гласуване се оказа, че в зала няма кворум. Направената поименна проверка показа, че все пак в зала има 140 народни представители, но при прегласуване отново нямаше кворум. За да не наруши правилника на парламента, Митева обяви, че няма да подлага повече на гласуване предложението на Йорданов, да завършат до 14:00 часа блиц контрола на министрите и премиера, а утре като първа точка да влезе Закона за НСО.

Това разгневи Йорданов, който от трибуната се скара на Митева и я обвини, че в рамките на една минута е сменила мнението си два пъти. „Ако ви се прибира, прибирайте се“, обърна се Йорданов към Митева.

Малко след като бе скастрена от колегата си от ИТН, Митева промени решението си и изрови тълкувателно решение на Конституционния съд, което гласяло, че щом депутатът е присъствено в зала, то той се брои като част от кворума. Така само със 113 гласа и без необходимия кворум, Митева разреши да се удължи работата на Народното събрание.

Десислава Атанасова обяви, че от началото на този парламент, а и в другия е практика Митева и колегите й от ИТН да тълкуват конституционните решения както им е угодно според ситуацията. Председателят на ПГ на ГЕРБ припомни, че днес има важни комисии, като днес е и последния срок за внасяне на предложения между първо и второ четене за актуализацията на бюджета.

„В момента в който Тошко Йорданов излезе във вас се появи мимолетно обратно тълкуване на решението ви. Появата на г-н Йорданов и обръщането ви на тълкувателното ви прозрение ми прилича на времето когато Цветанов се появяваше и председателят се обръщаше на 180 градуса“, заяви депутатът от ДПС Хамид Хамид.  


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати