Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Тошко Йорданов вярва, че ще има кабинет, чака мандата от „президента Първанов“

Политика

Тошко Йорданов вярва, че ще има кабинет, чака мандата от „президента Първанов“

Тошко Йорданов вярва, че ще има кабинет, чака мандата от президента Първанов - Tribune.bg
Снимка:

Този парламент, който нареди българският народ, е по-различен от предишния, според нас доста по-близък до реалността или това, което желаят българските граждани. Самият факт, че тук седи Министерски съвет за разлика от миналия път, означава, че хората, които в момента стоят тук  не се срамуват да застанат пред нас. Всички знаем какви са резултатите от изборите, до голяма степен знаете какво ще направим ние като политическа сила.“ Това заяви председателят на ПГ на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов.

Той се обърка, че очаква президентът Георги Първанов да връчи мандат, с което явно разсмя Румен Радев.

Радев се смее на лапсуса на ЙордановРадев се смее на лапсуса на Йорданов

В следващите 14-15 дни, ако предварително заявените декларации за промяна на държавата, а не за желание за постове, са верни, би трябвало да има правителство, което да продължи работата на служебния кабинет, заяви още Йорданов от парламентарната трибуна.

Разговорите, които ще проведем, не мисля, че имаме различия нито по темата за унизителните пенсии, нито за главния прокурор. Следващите дни ще стане ясно дали можем да работим заедно за нещата, които декларираме или ще ходим на избори. Ако се стигне до там, няма нищо не правилно и недемократично, заяви още Йорданов.

По думите му ИТН нямат основни различия с останалите партии.

„Нито по темата с главния прокурор, нито за пенсиите. Така че през следващите дни би трябвало да има правителство, което да продължи работата на служебния кабинет. Ако няма, вероятността да отидем на предсрочни избори е голяма“, каза още Тошко Йорданов.

 „Има политическа партия, която се съмнявам, че има някоя партия, която иска да работи с нея“, в заключение каза председателят на ПГ на „Има такъв народ“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети