Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Тошко Йорданов вместо Трифонов при Радев, президентът му честити победата

Политика

Тошко Йорданов вместо Трифонов при Радев, президентът му честити победата

Тошко Йорданов вместо Трифонов при Радев, президентът му честити победата - Tribune.bg

Лидерът на ПГ на ИТН не виждал големи разминавания в програмите на другите освен ГЕРБ, изтегляйки Николай Василев доказали, че имат разум и не са самовлюбени

„Това е нашата втора среща по една и съща тема. Първо искам да ви поздравя с победата и да ви припомня отговорността“.

Това заяви президентът Румен Радев пред представителите на „Има такъв народ“ в началото на днешните консултации. Днес той посреща на „Дондуков“ 2 представителите на шестте парламентарни партии.

„Страната е изправена пред редица предизвикателства, редовното правителство ще трябва да работи за връщане на държавността. Актуализацията на бюджета – всички чакат! Изискванията растат непрекъснато, ЕК настоява за ясно срокове за плана и обяви, че формулата ще е „средства срещу реформи“. Отредиха ви водещата роля. Приветствам, че този път вече подхождате така, защото задачите са неотложни“, заяви Радев.

Той попита ИТН кога ще са готови да им връчи мандата и ще е ясно, че  диалогът с партиите е довел до устойчиво решение.

„Г-н Трифонов обяви още на първия ден, че осъзнаваме отговорността. Искрено се надявам, че останалите политически партии, освен ГЕРБ, с които контакти няма да имаме, ще могат да надскочат партийните си пристрастия. Аз лично не виждам сериозни разминавания с тях. Би трябвало да можем да направим стабилно мнозинство“, заяви Йорданов.

Той пак подчерта, че те ще предложат правителство, а ако не се разберат с другите, ще се ходи на поредни избори, което тях не ги притеснявало.

„Имаше атаки към нашия предложен министър-председател, но ние показахме разум, доказахме, че не сме самовлюбени“, самопохвали се в президентството Тошко Йорданов.

„Трябва да имаме правителство, но не на всяка цена. Една безпринципна коалиция може да е по-лоша. Просто нека не избързваме с „нямаме общи цели“. Има неотложни задачи“, отвърна Радев.

Проведохме конструктивен и човешки разговори, нямаме разминавания. До голяма степен приоритетите с ДБ, ИБНИ, БСП и ДПС съвпадат с нашите, което говори че може и да се състави правителство“, заяви Тошко Йорданов след консултациите при Румен Радев.

Според Йорданов дори и да получат подкрепа от ДПС и БСП, това не било коалиционно партньорство, а само тяхна преценка дали ще подкрепят предложения от Слави Трифонов кабинет.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп