Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Тома Биков: Явяваме се на избори, за да решаваме проблеми

Политика

Тома Биков: Явяваме се на избори, за да решаваме проблеми

Тома Биков: Явяваме се на избори, за да решаваме проблеми - Tribune.bg
Снимка:

ГЕРБ предлагат да се справят с огромните проблеми и предизвикателства, които стоят пред България, същите стоят в европейски и световен мащаб. „Ние затова се явяваме на избори, за да решаваме проблеми“, категоричен беше пред БНТ депутатът Тома Биков.

Имаме готовност да управляваме кризата. Хора, които тръгват с лозунга, че ако ГЕРБ се махне всичко ще се оправи, просто няма какво друго да кажат. Те са крайно неподходящи за подобна сложна ситуация, коментира той.

По думите му големият коз на ГЕРБ е като формация, която може да анализира и вижда предизвикателствата. „Това също е важно качество. През последните години показахме, че може да се справяме в кризи“, посочи Биков.

Веднага след изборите ще трябва да се вземат бързи решения. Много гъвкави решения. Едва ли има днес човек, който знае какво ще се случва след 4-5 месеца на фона на тази пандемия, допълни Биков.

За първи път на парламентарни избори ГЕРБ се явява на избори в коалиция със СДС. „Считаме, че представянето ни европейските избори заедно със СДС беше успешно, работихме добре и без някакви излишни напрежения, имаме съвместимост, така че е по-логично да бъдем коалиция с тях“, така аргументира тази коалиция Биков.

Той коментира и израза на премиера за „проветряване“ на партията, като подчерта, че го разбира, че една партия трябва да се променя и да бъде на висотата на предизвикателствата, пред които се изправя.

„Това не означава, че някой във времето е сбъркал, просто има момент, в който има нужда от ново поколение политици, които да се справят с новото поколение проблеми“, подчерта Биков.

Изпълнителната комисия на ГЕРБ е тази, която участва в реденето на листите за изборите, всеки член на партията има право да номинира 3 души за кандидати за депутати, но последната дума все пак има Изпълнителната комисия.

„Една партия не се изчерпва със своите депутати, със своите депутатски листи. ГЕРБ е голяма партия, в която един човек може да покаже най-добрите си качества“, заяви още Тома Биков.

На въпрос дали ГЕРБ е готова да бъде опозиция, Биков отговори: „Разбира се, че сме готови. За нас това е по-лесният вариант.“


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати