Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кирил Петков и Стефан Янев отидоха на приема на Румен Радев

Политика

Кирил Петков и Стефан Янев отидоха на приема на Румен Радев

Кирил Петков и Стефан Янев отидоха на приема на Румен Радев - Tribune.bg
Снимка:

Лена Бориславова потвърждава с отсъствието си информацията за скандал между нея и жената на Кирил Петков

В резиденция "Бояна" се провежда традиционният прием на президента по повод 24 май - Деня на българската просвета, писменост и култура.

Радев произнeсе приветствено слово преди началото на приема.

"Едва ли има друг празник, който да сплотява цял един народ около светлината на просвещението. Този най-светъл и съкровен за всеки български празник. Но това е само символично, защото буквите, езикът и културата са нашият общ дом. Те са вградени здраво в темелите на българската държавност и идентичност. Делото на Светите братя Кирил и Методий ни отреди благородната мисия да бъдем държава на духа", каза президентът, цитиран от БНТ.

"В йерархията на духа и културата нито богатството, нито властта са миродавни. Тук важното е благородството на духа. Затова се радвам, че днес тук са толкова съвременни български будители. Благодаря на всички вас, които съхранявате една вековна култура и обогатявате с таланта си, които със слово и дело градите бъдещето на България и задълбочавате връзките с нашите приятели от голямото европейско семейство и от целия свят. Дълбок поклон и честит празник", завърши речта си президентът.

На церемонията присъстват премиерът Кирил Петков, министри, бивши президенти, омбудсманът на Републиката, представители на съдебната и местната власти, учители, творци, дейци на културата, военни, депутати и представители на вероизповеданията у нас.

Забеляза се отсъствието на Лена Бориславова от събитието, с което се потвърждава информацията за скандал между нея и жената на Кирил Петков. 

Кадър/ Нова телевизия Кадър/ Нова телевизия

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати