Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Транспортният Алексиев нагази с джип в защитената зона „Яйлата“

Политика

Транспортният Алексиев нагази с джип в защитената зона „Яйлата“

Транспортният Алексиев нагази с джип в защитената зона Яйлата - Tribune.bg

Служебният министър на транспорта Христо Алексиев е нагазил с високопроходимия си джип в защитената местност „Яйлата“. Това е станало по време на посещение на морския бряг преди няколко дни, за да провери ситуацията със заседналия кораб.

Според очевидци Алексиев е нарушил закона, като е навлязъл в защитената зона, а заповед от  1987 година категорично забранява навлизането на моторни превозни средства, унищожаването или повреждането на растителността, прокарването на пътища и други човешки дейности, които застрашават местните видове птици, растения и животни, пише „Фактор“.    

Корабът „Vera Su“, пренасящ токсични химически торове, се вряза край бреговете на Камен бряг преди седмица. Близо 5 дни не бяха взети никакви мерки за решаване на кризисната ситуация, а отговорната администрация твърдеше, че изтичане на химикали във водите на Черно море няма. Едва след направен независим граждански оглед, констатирал масиран теч, започна акция по разтоварване на кораба. В малките часове на 27 срещу 28 септември кран започна да прехвърля товара, но при пренасянето голяма част от торовете се изсипа във водата. Поради това акцията беше прекратена. Сега, чакайки предложение от нидерландската компания, министър Христо Алексиев разпореди корабът да бъде закотвен с няколко котви, докарани с военен кораб от състава на ВМС.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети