Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Транспортният министър се возил на влак през 1989 година, било кошмарно

Политика

Транспортният министър се возил на влак през 1989 година, било кошмарно

Транспортният министър се возил на влак през 1989 година, било кошмарно - Tribune.bg
Снимка:

„Загубите на БДЖ са 2021 г. са в рамките на 41 милиона лева“, каза министърът на транспорта Николай Събев пред БТВ.

Той коментира, че цената на пътническия билет за влак може да се вдигне само ако БДЖ предложи по-добро качество на услугата.

„Трябва да има интернет, трябва да са чисти вагоните, трябва да се спазва разписанието. Това е моментът, в който можем да продаваме и комбиниран билет“, каза още Събев.

Относно реклама на БДЖ по радиото, в която гражданите се призовават да не се качват или слизат от влаковете по време на движение, Събев коментира, че тя ще бъде спряна.

„Новото ръководство има конкретна задача – след месец и половина преглед, основната задача на това ръководство е заедно с нас да видим кой е моделът, който искаме да следваме и да видим каква е картата, с която да постигнем този модел“, каза Събев.

Той коментира, че е възможно да се намалят разходите на БДЖ с 30% още през тази година. Събев сподели, че за последно се е качвал на влак през 1989 година и помни, че е било кошмарно.

Относно полетите София – Скопие Събев коментира, че все още не са готови разчетите за разходите, като не е ясно колко ще струват. Първият демонстрационен полет ще бъде на 11 февруари.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати