Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Трайчо Трайков нападна Митева и Манолова за заплатите в администрацията и НС

Политика

Трайчо Трайков нападна Митева и Манолова за заплатите в администрацията и НС

Снимка:

Кметът на район „Средец“ Трайчо Трайков от ДБ нападна остро председателя на НС Ива Митева и Мая Манолова. Повод за атаката му стана предложението на ИБНИ за месечната заплата на народните представители, след като Мая Манолова поиска тя да стане 1570 лв.  

„Сега чух председателката на НС да казва, че началната заплата в администрацията на човек без ден стаж е 1600 лв. Не знам за коя администрация става дума, при нас в района има експерти с по 800 лв, а по министерствата 1600 лв  взимат дългогодишни служители. Моята е 2400 лв.“, написа във фейсбук Трайков. Според него или НС са аристократи, или Митева е попреувеличила в опит да обори също така нелепото предложение на Мая Манолова депутатите да взимат по 1500 лв.

По думите на Трайков заплатите навсякъде ще си дойдат по местата, когато бизнеси с висока добавена стойност работят спокойно и се конкурират за квалифициран персонал, без някоя бандюга да се опитва да им стане мажоритарен съдружник.

Припомняме, че предложението предизвика и пореден разнобой  между ИТН  и партията на Мая Манолова. Ива Митева  от ИТН определи искането на ИБНИ  като абсолютно популистко и несъстоятелно. По думите й, ако това се случи едни хора ще влизат в парламента, за да си прокарват лобистки закони и няма как депутат да взима 1500 лева заплата, по-малко от един младши експерт без нито един ден трудов стаж. Това от своя страна предизвика и коментар на Трайчо Трайков за заплатите в държавната администрация.  

 


Коментари (5)

attropo И митева,и галева са кучки!В преносния смисъл на думата - да не обиждаме животните все пак.Но еднаквия луд блясък в очите ги издава,че са от една *кръвна група*.Впрочем,Бойко,душо,колко години тази си е пълнила гушата при ТВОЕТО управление?А сега заедно с другата,от теб направена омбудЗтван,ти копаят гроб.Оглеждайте си кадрите,джанъм,иначе става *храни кучка да те лае*
03.08.2021 22:10 / Отговор
Петя Алексова Подкрепям казаното от г-н Трайчо Трайков. Казаното от г-жа Митева е невярно. Явно тя няма никаква представа какви заплати се взимат в държвната администрация.
04.08.2021 13:24 / Отговор
ХХХ Абсолютна лъжа е това, че хора без трудов стаж в държавната администрация вземат 1600 лв. Прав е Трайчо. Много популизъм и слагачество. Да си намалят заплатите, хайде няма нужда от това, оправете други по-належащи въпроси за страната ни. Всъщност, горката ни страна.... Какви хора....
05.08.2021 01:52 / Отговор
Маргаритка Мая Манолова прави популистки предложения,за да печели електорат,без много да му се замисля какво предлага и как ще се осъществи!
Виктор Орбан можа да откаже 7 милиарда от ЕС,а едни
наши избранници,смръдлювци,не се отказаха от космическата си заплата на фона на най-ниската
заплата в България!Е,гласувайте пак за същите с.........
05.08.2021 11:14 / Отговор
Анонимен Най хитрия човек на време се откачи от герб
06.08.2021 10:14 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още