Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Трайков обвини Бонев, че си прави пиар: Снимал се „в гневна поза“ пред почти решен проблем

Политика

Трайков обвини Бонев, че си прави пиар: Снимал се „в гневна поза“ пред почти решен проблем

Трайков обвини Бонев, че си прави пиар: Снимал се в гневна поза пред почти решен проблем - Tribune.bg
Снимка:

„Победа за законността и реда“, обяви столичният общински съветник Борис Бонев. Причината – заведението пред Народния театър вече е премахнато.

„Ето как само с отстраняването на незаконните конструкции, целият площад веднага става по-отворен, приветлив и комфортен. Проблемът с незаконните шатри, павилиони, будки обаче е навсякъде, особено по централни улици като Витоша, Солунска, Граф Игнатиев, Ангел Кънчев... Масово не се спазва тротоарното право, а масивни конструкции с декинги и аквариуми са окупирали улиците, при разрешени само маси и чадъри. Тези действия правят София по-грозна, ощетяват бюджета на софиянци, а отделно представляват присвояване на публичните пространства“, написа Бонев от „Спаси София“ във Фейсбук.

Постът на Бонев завършва с призив за дарение към платформата му.

ФейсбукФейсбук

Хвалбите на Бонев обаче не бяха приети много добре от районния кмет Трайчо Трайков, в чиято територия влиза обектът.

„Започвам този текст с една молба - когато сте научили от мен, че даден проблем вече е почти решен, няма смисъл да се снимате в гневна поза пред него и след три дни да обявявате победа (както постъпиха от „Спаси София“, след като разбраха, че има заповед за премахване на заведението пред Народния театър)“, отвърна Трайков.

Той призова за „най-обикновена коректност“. Кметът информира за развитието по темата – собствениците вдигнали доброволно шатрите, масите, столовете и чадърите, но не и бара – с което основната част от заповедта за премахване все още не е изпълнена.

„Срокът за доброволно изпълнение е един месец, след като на 13 декември им връчихме заповедта, издадена от главния архитект на Столична Община (а до 27 декември може да се обжалва). Ако дотогава не се е случило, ще пристъпим към принудително премахване. Малка подробност – районните администрации не получават бюджет за такава дейност, цялото перо е в НАГ и Софинвест. Но ще намерим начин, както и досега. Самото връчване не беше проста работа, тъй като дружеството-контрагент на Столична община по договора от 30.11.2012 г. , „БУЛ АУТО РЕНТ“ ЕООД, се оказа вписано в Търговския регистър с несъществуващ адрес. Но се справихме. Само се чудя как в Столична община са очаквали да получават пари от хора, които са почнали да лъжат, дето се вика още от съблекалнята“, твърди Трайчо Трайков.

Ето какво още разказва той.

Фейсбук/Трайчо ТрайковФейсбук/Трайчо Трайков

„Заповедта също получихме не много бързо – изпратихме констативния акт в НАГ в началото на април, а тя дойде през октомври. Но дойде. Чакаме заповеди за още няколко обекта, за които сме изпратили документи през лятото.

Преди това район „Средец“ е съставил на заведението 10 акта за установяване на административно нарушение и е отправил няколко нотариални покани за изплащане на дължими суми, като при това дори не сме страна по договора. По тази причина цялата документация е изпратена до Дирекция „Общински приходи“, отдел „Ревизии и събиране на вземания“ към СО.

За последните две години в район Средец премахнахме няколко десетки незаконни преместваеми обекти – без изключение брадясали казуси, нови нямаме – както със собствени сили, така и в сътрудничество с НАГ, Софинвест и Столичен инспекторат.

Приятна снежна вечер!“


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети