Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Тренд“: ГЕРБ с преднина от 4,8% пред БСП

Политика

„Тренд“: ГЕРБ с преднина от 4,8% пред БСП

Тренд: ГЕРБ с преднина от 4,8% пред БСП - Tribune.bg
Снимка:

ГЕРБ води с 4,8% пред БСП. Дистанцията между първите партии се увеличава. 47 на сто заявяват, че ще гласуват на предстоящите парламентарни избори. Това показва проучване на изследователския център „Тренд” по поръчка на „24 часа”, проведено в периода 12-19 февруари 2021 г.

ГЕРБ има 28, 9 на сто подкрепа, докато за БСП биха гласували 24,1 на сто от имащите право на глас. 

„Има такъв народ” е на трета позиция с 12,9% от гласуващите, следвана плътно от ДПС с 11,1 на сто.

„Демократична България” е петата партия в следващия парламент, според „Тренд“. Тя е с 6,2% подкрепа. На ръба са „Изправи се! Мутри вън!” и ВМРО.

Под бариерата към момента остават новосформираната „Патриотична коалиция Воля-НФСБ” (2,6%) и “Възраждане” (1,1%). Останалите партии и коалиции събират под 1% от заявилите, че ще гласуват на предстоящите избори.

Проучването на „Тренд” по поръчка на „24 часа”, Проучването на „Тренд” по поръчка на „24 часа”,


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (18)

:) Хубаво, че ГЕРБ двойно надуха администрацията, за да имат зависими калинки, хубаво, че им вдигнаха и заплатите по време на пандемия, а бизнеса го оставиха сам да се справя. В нормална държва съветската мутра Борисов дори слел един от ежедневните му скандални корупционни схеми трябваше да е в затвора, а тук ще се държи вечно на власт с изборни манипулации като своите кумири Путин и Тодор Живков.
26.02.2021 10:06 / Отговор
Тролчо, Една и съща опорка са ти набили, "съветска" мутра, и се въртиш около нея като стриптизьорка около пилон! Съветски са мутрите които БСП изпрати в ЕП, които заедно с Рада Дълбоката сътвориха най-големия резил за собствената си държава!
26.02.2021 12:04
1111 Свиквай
26.02.2021 12:34
Киро Бизона Някой ще се наеме ли да обясни световния феномен – след три правителства на една партия, тя да е пак първа в социологическите проучвания дори и на най-върлите нейни опоненти - или няма да може? Хайде, почвайте да обяснявате, тъпи гуреливи цървули такива! Нещастници!
26.02.2021 13:21
Анастас #

Само масиран вот ЗА ГЕРБ-СДС
може да ни избави от Чалгарите,
ПедероСоциалостите и откровените Мутри на Прехода.

(предизборно)
26.02.2021 10:06 / Отговор
хаха Тоест като гласуваш за ГЕРБ, които са олицетворение на чалгата в политиката, комунисти и откровени мутри на прехода, ще се избавиш от тях. Не ти е лесно.
26.02.2021 10:17
До горния Ти продължаваш да ни набутваш "опорката"...ГЕРБ -"комунисти"! А вие меките "китки" като какви се самоопределяте! Че лично Дългият Чалгар ухажваше Рада Дълбоката,и цялата му кампания беше ..."антиГЕРБ"! А и самата чалга не се ли разви през периода на синьо-червената мъгла!
26.02.2021 12:11
Мантрата на всички социолози е да дават данни, според които ГЕРБ няма да имат коалиционен партньор и съответно няма да могат да съставят правителство. За мен е смешно да се твърди, че подкрепата за Славиту е 3 пъти по-голяма от тази за ВМРО. Както и невероятното одобрение за фракцията на Нинова. БСП се тресе от раздори. По този повод очаквам на социолозите масово да им се наложи да си изядат дипломите. :) Изборите са скоро, ще видим...
26.02.2021 10:46 / Отговор
1111 Ей това за Трифонов все не мога да си го представя как ще стане.
26.02.2021 12:36
Отчайващи за мен и отчайващи за държавата ще са всякакви резултати, в които ГЕРБ не може да състави правителство. Слаба е утехата, че българите, които са решили това, подкрепяйки безумни и позорни партии, ще са най-пострадалите и че ще са си го заслужили. Може в дългосрочен план да е за добро, но в краткосрочен ще е катастрофа.
26.02.2021 12:08 / Отговор
Тартаковер Дали са безумни и позорни партиите, които днес могат да спечелят доверие, само бъдещето ще покаже. Настоящето обаче показа една позорна партия, на която народът даде власт. При това повече от 10 години! За тези дълги години партията показваща с името си, че ще води България по европейски път, успя дълбоко да я закотви на дъното на Европа!
Безумни и позорни са тези, които не го оценяват, въпреки всички убийствени факти и доказателства. Безумци и позорни са онези хора, които искат отново да ни наложат тази ретроградна партия, без да помислят за бъдещето, за себе си, за децата си, за внуците си...
26.02.2021 12:32
Бай Гроздан Тараторчо, много ни е домъчняло за едновременния фалит на 16 банки, че да останем без спестявания, за 3000 лв. за долар, че да взимаме по 10 долара заплата и по 3 дол. пенсия за пенсионерите! Много искаме и да се върнат дефицитите, че да се редим на опашка за прясно мляко за децата от 5 ч. сутринта! А колко искаме да се върне безработицата от 20%, че да ни викат всички червени „чорбаджии“: „Ти много да не знаеш, че зад вратата чакат по 100 души за твоето място!“. Така ни е домъчняло за тези благини и за тази „Сполука за България“, щото така сполучихме, че още ни държи влага!
26.02.2021 13:41
Таракане, Ти къде си живял преди десет години, та твърдиш че сме били стигнали "дъното"! Усилие ли ти костваше да забравиш, как Позитанските "болшевики" ни бяха докарали до 3-9$ пенсии и заплати,или ти плащал за да лъжеш ? И колко трябва да са се ос'рали през синьо-червената мъгла, че българите десет години пак ГЕРБ да избират!
26.02.2021 13:46
ТОЗИ ОРАНГУТАН-ТАРТАКОВЕР ПРЕДИ 10 ГОДИНИ ОЩЕ Е СКАЧАЛ ПО ПАЛМИТЕ.................... БЛАГОДАРЕНИЕ НА ГЕРБ И БОРИСОВ МАЛКО СЕ Е ПОНАХРАНИЛ И СА СЕ ПОЯВИЛИ 1,2 ГЪНКИ В МАЙМУНСКИ МУ МОЗЪК....
И СЕГА ОТ РАДОСТ НЕ СПИРА ДЕН СЛЕД ДЕН ДА СЕ НАПЪВА ДА ПРАВИ НЯКАКВИ КОМЕНТАРИ... ЗА КОИТО НЕ ВЯРВАМ, НЯКОЙ ПО ЛУД ОТ НЕГО ДА МУ ПЛАЩА.......
27.02.2021 18:37
Иванов Опорки на руските пачаври:
1. "ГЕРБ е закотвил България на дъното на Европа".
- На десетки метри под дъното ни зарови БКП (дето сега ловко се кръстила БСП) под ръководството на твоите руски господари, дърта подлого!
2. съществували "убийствени факти и доказателства".
- Гледай внимателно предаването на Антон Тодоров "Документите" в събота, за да видиш документите и чуеш фактите които тотално опровергават опорките ти. И още нещо много важно: писаното от мен не е за тебе, дърта руска шлюхо, а за хората които може да се вържат на дървените ти философии. Отровата, дето сеят такива пед..аси като теб има за цел да ни прати в кочината евразия, а там няма на опашката на европейския съюз, ами в г.за на света ще се заврем.
26.02.2021 14:39 / Отговор
Тартаковер Абе, хюмне, нали точно този Антон Тодоров нарече шайка бандитите от ГЕРБ, начело с Тиквата? Знам че си слабоумен, съжалявам те, обикновено не отговарям на примати с недостиг под мозъчната кора, но не въпроса, истината е принципна ценност. Къде е България, примате, днес? Не е ли последна в Европа? Аз ли го пиша, или Фактите, Евростат, Данните, Аргументите...? Във всичко стойностно сме последни, включително в морала, в журналистическите класирания. Да разбира, има и неща в които сме първи. В опростачването на нацията, създала простор за изява на екземпляри като Анастас, Бизона , като тебе...! В корупцията, в кражбите, възвръщащия се бандитизъм. Каква Русия, каква Евразия се търкалят в сварения ти на каша мозък? Очевидно си възрастен човек, само такива хора работят с толкова закостеняли опорки. Затова не следваше да те обиждам, но ти предизвикваш. Все пак като вид извинение ще ти препоръчам : Има лекарства за мозъчни инвалиди, чувам че ги давали безплатно. Възползвай се!
26.02.2021 16:37
Таракане, Хората ти изсипват само факти, а ти си циклиш на опорките като тъп комунист, па даже и за мъж се набираш! Като лъжеш колко затънали сме при ГЕРБ, що не разкажеш какъв живот си карахме при Лукановата зима, през Жан Виденовата зима ,през Костовска приватизация и крадлива тройна коалиция? Как при всяко всяко правителство на Позитано ни спираха всички Еврофондове за кражби и далавери! На какво разчиташ, на къса памет,или че няма оцелели от вашите управления ?Това са "фактите" Таракане, но ти се плаща да си тъп , и да правиш другите на по-тъпи от себе си! Обикновена рубладжийски Уруспия!
26.02.2021 16:54
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети