Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Дъщерите на Премянов, Овчаров и Андрей Райчев – кандидат-депутатки

Политика

Дъщерите на Премянов, Овчаров и Андрей Райчев – кандидат-депутатки

Дъщерите на Премянов, Овчаров и Андрей Райчев – кандидат-депутатки - Tribune.bg

Една е на избираемо място в Бургас

Наследничките на трима от тези, които хората наричат баровци, са в листите на две партии за предстоящите на 4 април парламентарни избори, пише anteni.bg. Това са дъщерите на Румен Овчаров, Красимир Премянов и Андрей Райчев.

Най-високо в листите от тях е Андреана Красимирова Премянова-Янкова. Тя е номер 4 в Бургас и с реални шансове да попадне в новия парламент. Останалите две - Теодора Овчарова и Ружа Райчева, са по-назад и ще седнат в пленарна зала, ако някой депутат напусне по някаква причина.

Андреана е дъщеря на Красимир Премянов, депутат от БСП във ВНС, 36 и 37 Народно събрание. Той бе и председател на червената парламентарна група. Дъщеря му не е член на БСП, а е от гражданската квота. Тя е с 20 години професионален юридически стаж и вижда своя бъдещ принос в политиката именно като експерт.

Янкова има три магистратури от три различни държави. Близо 20-годишният й професионален опит включва стажове в австрийска банка и адвокатска кантора, работа в данъчните отдели на международните консултантски компании Ernst&Young и PricewaterhouseCoopers, както и практика като адвокат в областта на данъците и международното структуриране на бизнес дейности. Член е на Софийската адвокатска колегия от 2003 г. и член на Международната адвокатска асоциация (Лондон) от 2005 г.

Теодора Овчарова е дъщеря на сивия кардинал в БСП Румен Овчаров. Тя е шеста в 23-и МИР, откъдето баща й бе депутат четири пъти, но винаги като водач на листата. Румен Овчаров бе министър на енергетиката в две соцправителства – на Жан Виденов и на Сергей Станишев.

На последния партиен конгрес Теодора Овчарова влезе и в Националния съвет на партията заедно с татко си. За пръв път името й стана известно покрай партито на БСП на 15 август 2005 г. в чест на  сформирането на правителството на Станишев, на което тя бе келнерка. Теодора бе в международния отдел на „Позитано“ 20, а в момента Овчарова работи като сътрудник на евродепутата Петър Витанов.

Най-изненадваща е номинацията на Ружа Андреева Райчева, № 7 в 25 МИР в София от листата на партия „Има такъв народ“ на  Слави Трифонов. Тя е най-малката от четирите дъщери на социолога Андрей Райчев и радиоводещата Виза Недялкова. Тя е директорка на основания от баща й „Галъп“ – България“, въпреки че във Фейсбук профила си отбелязва, че е музикантка.

Именно от социалната мрежа става ясно, че Ружа не пропуска и ден на площада по време на летните протести срещу правителството, където често изземваше  микрофона от ръцете на сина на Арман Бабикян. На площада се явяваше с кора яйца. По-късно Ружа пусна и видео, как танцува в болница.

„От много отдавна все искам да се снимам как танцувам, ето че трябваше нещо гадно да ме провокира… но аз съм много доволна от резултата“, похвали се тя.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети дъщери
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети