Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Три нови кладеца за вода ще има в Брестовица, съобщи Борисов

Политика

Три нови кладеца за вода ще има в Брестовица, съобщи Борисов

Три нови кладеца за вода ще има в Брестовица, съобщи Борисов - Tribune.bg
Снимка:

Загубите на вода в Брестовица ще бъдат сведени до минимум, а проблемът на хората от населеното място с питейната вода ще бъде трайно решен с помощта на държавата. Вече започна изграждането на три дублиращи сондажни кладенци. Ще бъде построен също нов довеждащ водопровод и помпена станция, както и ще се подмени близо 25 километра водопроводна мрежа. Това стана ясно по време на посещението на министър-председателя Бойко Борисов в Брестовица, където премиерът лично се увери в стартиралите изкопни работи за трите кладенци. Те ще са готови до края на март и са възможно най-бързото решение, което ще осигури достъп на хората до качествена питейна вода. „Хората да са спокойни, да имат и питейна вода, а и загубите по мрежата да са по-малко“, заяви министър-председателят Борисов.

 Проблемът с водата в Брестовица ще бъде решен окончателно с изграждането на нов довеждащ водопровод и помпена станция, за които общината ще изготви технически проект. Заместник-регионалният министър Николай Нанков и областният управител на Пловдив Дани Каназирева докладваха на премиера,  че ще се работи по специална технология, благодарение на която няма да бъдат засегнати лозята и имотите на хората.
 
Средствата за кладенците, водопровода и помпената станция ще бъдат осигурени от Българския ВиК холдинг. Прогнозната стойност към момента за строителството на всички нужни съоръжения е близо 22 милиона лева.

Припомняме, че Брестовица обяви бедствено положение преди дни заради наличие на манган във водата.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Киро Еха и от tribune.bg направиха поредният дудук на тази мутра
27.02.2021 12:42 / Отговор
Отговор Доколкото знам, трети мандат сте му виснали на "шлифера", така че свикайте, четвъртия ще бъде доста болезнено!
27.02.2021 22:12

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати