Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Трифонов: Едно време порното започваше след полунощ, сега клатените са българските граждани

Политика

Трифонов: Едно време порното започваше след полунощ, сега клатените са българските граждани

Трифонов: Едно време порното започваше след полунощ, сега клатените са българските граждани - Tribune.bg
Снимка:

Вулгарен пост в социалните мрежи, написа лидерът на ИТН Слави Трифонов. Поводът са промените в Изборния кодекс.

„Едно време порното по телевизията започваше след полунощ и свършваше някъде към 5-6 ч. сутринта. Вчера порното в Правната комисия на парламента е започнало още следобяд, продължило е цяла нощ и е свършило чак в 8 сутринта. Това порно не е било приятно за гледане, защото всъщност си е било извратения“, коментира той.

Той прави ретроспекция на настоящата ситуация.

„В 45-ото Народно събрание, благодарение на „Има такъв народ”, беше прието да има изцяло машинно гласуване в избирателните секции с над 300 души. Защото беше крайно време да се спрат всички дългогодишни шашми с хартиения вот и с мъкненето на чували с бюлетини. Включително от депутати, които уж помагат на бременни жени. В снощната извратения ГЕРБ, ДПС и БСП са върнали хартиената бюлетина. Нещо повече - те практически са премахнали и машинното гласуване, като и него са го превърнали в хартиено гласуване. По предложение на Десислава Атанасова от ГЕРБ машините ще изкарват не контролни разписки, а цитирам – „бюлетина от машинно гласуване”. Тоест, вече нечии ръчички ще пипат не само хартиените бюлетини, а и бюлетините от машинното гласуване“, разсъждава Трифонов.

Трифонов, който изпадна от парламента на последните изцяло машинни избори, твърди, че секционните комисии „пак ще бъркат поголовно при броенето, пак ще драскат по протоколите и пак ще пъхат напечатани незнайно къде хартиени и машинни бюлетини“.

„Кеф! И за да е сигурно всичко - в машината няма да се пази никаква информация за гласуването. Пак ГЕРБ, ДПС и БСП са приели да има видеонаблюдение в избирателните секции, но са решили техническият носител и записът от него да не се предава в ЦИК. Тоест, ако има заснето изборно нарушение, то да няма с какво да се докаже. Припомням ви, че в 45-ото Народно събрание, пак по предложение на “Има такъв народ”, съставът на ЦИК от 20 души беше намален на 15. Снощи ГЕРБ, ДПС и БСП са решили съставът на ЦИК от 15 души да бъде увеличен на цели 25 души, разбира се - за да може ГЕРБ, ДПС, БСП и техните патерици от “Български възход” и “Възраждане” да имат мнозинство в комисията и да контролират изборния процес“, разсъждава лидерът на ИТН.

„Между другото, снощи хората на Костадин Костадинов към 1:30 са се прибрали да спят и буквално са си затворили очите за изнасилването на Изборния кодекс. Снощи ГЕРБ, БСП и ДПС са закрили и Обществения съвет към ЦИК, в който изборни експерти безвъзмездно следяха за изборни дефекти, проблеми и измами. Снощи ГЕРБ, ДПС и БСП са ограничили и гласуването на българите в чужбина. Вече, за да се отвори секция в чужбина, ще са нужни не 40 предварително подадени заявления, а 100. Снощи с гласовете на ГЕРБ, ДПС и БСП е била отменена и възможността да се въведе електронно дистанционно гласуване. Какво като е имало референдум?“, пита той.

Трифонов твърди, че „всички скандални промени в среднощната извратения са били приети без никакви мотиви“.

„Да, съжалявам за силната дума, но наистина е извратения - лошата новина обаче е, че от страната на клатените са българските граждани. Преди няколко месеца министър-председателят Кирил Петков делеше депутатите на “почтени” и “непочтени”. Тогава депутатите на БСП бяха твърдо от страната на “почтените”, а лоялните на “Има такъв народ” депутати бяха от страната на “непочтените” и “на мафията”. И сега какво се оказа - “почтените” депутати на БСП връщат всички изборни измами, от които печелят ГЕРБ и ДПС. От които печели мафията, нали така, г-н Петков? Кой е мафията сега? “Има такъв народ” положи всички усилия, за да направи изборите в България честни. И успя“, продължава Трифонов.

„Щом с такова безочие и наглост статуквото се саморазправя с всички извоювани от “Има такъв народ” поправки в Изборния кодекс, значи сме му пречили, много сме му пречили. Но пречихме и на “Промяната”, щото не искахме нов Борисов, който този път не е от школата в Симеоново, а от Харвард. Сега и за радост на статуквото, и за радост на “Промяната” “Има такъв народ” ги няма в парламента. Там са ГЕРБ и ДПС, там са и “почтените депутати” на “Продължаваме промяната”, “Демократична България”, и разбира се - “почтените” депутати на БСП. Накрая ще цитирам Сенека, който е казал, че времето разкрива истината. Не можете да избягате от времето, рано или късно всичко става ясно. Най-вече истината“, завършва коментарът му.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети