Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Трифонов: Ех, Атанас Атанасов. Толкова си алчен за власт, че чак си готов да се задавиш

Политика

Трифонов: Ех, Атанас Атанасов. Толкова си алчен за власт, че чак си готов да се задавиш

Трифонов: Ех, Атанас Атанасов. Толкова си алчен за власт, че чак си готов да се задавиш - Tribune.bg
Снимка:

Остри думи към лидера на ДСБ Атанас Атанасов отправи в профила си във Фейсбук бившият коалиционен партньор Слави Трифонов. Повод са думите на Атанасов, че „Демократична България” и „Продължаваме промяната” можели да предложат правителство на малцинството.

И нямало проблем да ги подкрепи ГЕРБ и въобще - който ще да ги подкрепя - нали това е български парламент, вътре има български депутати, всички сме българи, “Демократична България” предлагат българско правителство и какво значение има кой ги подкрепя. ГЕРБ, ДПС, Възраждане, БСП - няма значение, важното е да има правителство. Всички сме български депутати и трябва да реализираме българско правителство… Какво като е правителство на малцинството? Значи можело“, пише Трифонов.

Той напомня, че когато „Има такъв народ” спечели изборите през 2021 г. и беше готова да предложи правителство на малцинството, „настана такъв вой, в който „Демократична България” държаха най-високия глас, изсипаха се толкова обиди, предупреждения, закани, омраза“.

И защо? Защото правителство на малцинството, излъчено от „Има такъв народ”, не можеше да бъде подкрепено от ГЕРБ и ДПС. Тогава не можеше, защото бях аз, защото изборите спечели „Има такъв народ”. Но сега може. Няма проблем да има правителство на „Демократична България” и „Продължаваме промяната” с подкрепата на ГЕРБ и ДПС. И вече няма проблем от зависимост от ГЕРБ, от “плаващи мнозинства”. Ех, Атанас Атанасов. Толкова си прозрачен. Уж за България, за народа, срещу кризите, за парламентаризма, а всъщност си толкова алчен за власт. Толкова алчен, че чак си готов да се задавиш“, гласи публикацията на Трифонов.

Той недоумява, че Атанасов изобщо не се срамувал, „че му личи“.

Всъщност, защо да те е срам, нали си подаде оставката, пък после си я взе обратно? Това е като да си продадеш апартамента, да ти платят парите, пък като дойдат новите собственици, да не щеш да се изнесеш от него, щото ти се свиди. Такъв си ти - хем си алчен, хем ти се свиди. Ама няма да стане. И законът, и моралът са на страната на новите собственици“, завършва Слави Трифонов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати