Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Трифонов обеща да направи всичко, зависещо от него, да има правителство

Политика

Трифонов обеща да направи всичко, зависещо от него, да има правителство

Трифонов обеща да направи всичко, зависещо от него, да има правителство - Tribune.bg

Слави Трифонов обеща да подкрепи правителство с ПП начело. Това се случи, естествено, с пост в профила му във Фейсбук.

„Както казах, ще направя всичко възможно и всичко, което зависи от мен, за да бъде съставено правителство максимално бързо още с първия мандат. Затова днес приех поканата за среща, отправена от победителите в изборите – „Продължаваме промяната”. Срещнах се с Кирил Петков и Асен Василев и изразих пълната си подкрепа към съставянето на правителство с техния мандат“, обяви лидерът на ИТН.

По разказа му, им казал директно, че ще направи всичко възможно, което зависи от него и от „Има такъв народ”, за да може правителството да се реализира, парламентът да работи и хората да се успокоят.

Именно фигурите на Петков и Василев буквално преди няколко месеца бяха препъни камъните пред кабинет на ИТН. Партията изрази тежки резерви към личностите им и особено Асен Василев, когото в прав текст обяви за измамник.

„През 2008 г. инвеститор дава 1,5 млн. долара на „Лесно.ком“, която продава самолетни билети. Тогава изпълнителен директор е Асен Василев. През 2009 г. инвеститорът отказва да налива пари и възниква конфликт. Тогава Василев дава личен заем на фирмата, а след това изисква да му бъде върнат. Тогава фирмата фалира. След това основава нова фирма със същата дейност, която участва в редица дела. В хода на делото, което се води в Лондон, съдебно-техническа експертиза доказва, че новият продукт на фирмата е направен въз основа на код от откраднат компютър от Асен Василев. Неговите адвокати предлагат и постигат извънсъдебно споразумение, заплащайки няколко милиона долара и признавайки факта за откраднатата интелектуална собственост. Според нас човек, откраднал интелектуална собственост, което е доказано в Лондонския съд, не трябва да бъде български министър. Разбираме смисъла на думата симпатия, разбираме, че един човек може да е симпатичен, но когато говорим за хора, които носят обществена отговорност, предпочитаме професионалисти, които нямат проблеми със закона. Препоръчваме на г-н Христо Иванов да се интересува повече от фактологията, а не от собствените си симпатии“, заяви преди броени месеци от трибуната на Народното събрание Тошко Йорданов, а споменатият от него Василев отговори, че ще си търси правата в съда.

От ПГ на ИТН дойде и сигналът за двойното гражданство на Кирил Петков. Информацията изнесе депутатът Димитър Гърдев, който е и дипломат и международен анализатор.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети