Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Трифонов отвърна на ДБ и ИСМВ: Партията на Хр. Иванов ГЕРБ 2 ли е? Партията на Манолова БСП 2 ли е?

Политика

Трифонов отвърна на ДБ и ИСМВ: Партията на Хр. Иванов ГЕРБ 2 ли е? Партията на Манолова БСП 2 ли е?

Трифонов отвърна на ДБ и ИСМВ: Партията на Хр. Иванов ГЕРБ 2 ли е? Партията на Манолова БСП 2 ли е? - Tribune.bg

Парламентът още не е сформиран, но „партиите на промяната“ вече се изпокараха жестоко

Продължава размяната на реплики между ИТН, ИСМВ и ДБ. Във Фейсбук профила на Слави Трифонов беше публикуван дълъг пост по темата:

„След като Христо Иванов е бил министър на Бойко Борисов, това означава ли, че „Да, България” са ГЕРБ 2? След като кандидат-премиерът на ГЕРБ Даниел Митов е бил заместник-председател на партия ДСБ, която сега е част от „Демократична България”, това означава ли, че ГЕРБ са „Демократична България” 2? А Мая Манолова, след като е била заместник-председател на Парламента от БСП - какво означава? „Изправи се, Мутри, вън” са БСП 2 ли?“, пише той.

Ето какво написаха ИТН без редакторска намеса:

„Разбрах, че правителството, което „Има такъв народ” предложи било правителство на Доган. Не е на Доган, на Ердоган е. Не - на Байдън. Не - на Макрон. Не - на Миню Стайков. Не - на Ковачки. Не - на илюминатите. Всички анализатори пропускате много варианти.

Още вчера заявих, че “Има такъв народ” не участва в никакви задкулисни договорки и не реди министри нито в нечий зайчарник, нито в нечий сарай. И нашето предложение за правителство не е нито на Борисов, нито на Доган. Напротив. Борисов и Доган са едно неприятно минало и “Има такъв народ” ще работи никога повече да не се повтаря наложеният от тях модел. Моделът, в който някой от двамата е инструментът, разпределящ порциите. Някои не са разбрали - “Има такъв народ” не предлага порции. Съжалявам, че трябва да ви разочаровам - няма порции. Има задачи, които чакат своето изпълнение. Някои от тях ги обявих вчера.

Предложението на “Има такъв народ” гарантира, че сега никой няма да може да каже: “Властта е в моите ръце.” Всъщност, властта да е в ръцете на образовани, можещи и почтени хора, а контролът върху нея да е изцяло в ръцете на Парламента. Това предложихме вчера. Някои хора обаче са разбрали точно обратното. И много се забавлявам - представям си как отличничка от Колумбийския колеж, с магистратура от Мерилендския университет и с допълнителни квалификации от Оксфордския университет като Наталия Митева може да има нещо общо с необразован човек като Бойко Борисов. Както самият Борисов е признавал - той е прост и затова се разбира само с прости. Забавно е и как доктор по биологични науки от Кеймбридж като Велислава Петрова може да има нещо общо с хидролог като Доган.

А по повод на Николай Василев и внушенията с НДСВ 2, ще кажа следното:

След като Христо Иванов е бил министър на Бойко Борисов, това означава ли, че "Да, България” са ГЕРБ 2? След като кандидат-премиерът на ГЕРБ Даниел Митов е бил заместник-председател на партия ДСБ, която сега е част от "Демократична България”, това означава ли, че ГЕРБ са “Демократична България” 2? А Мая Манолова, след като е била заместник-председател на Парламента от БСП - какво означава? “Изправи се, Мутри, вън” са БСП 2 ли?

Предложението за министър-председател на “Има такъв народ”, а и всички наши предложения, са базирани на експертни качества. Предлагаме хора, които могат да свършат работа. А в крайна сметка, не е ли това единствената цел пред едно правителство? Да свърши работа.“


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети