Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Трифонов за записите от протестите: Не успяха да скрият зад колоните на МС този брутален режим

Политика

Трифонов за записите от протестите: Не успяха да скрият зад колоните на МС този брутален режим

Слави Трифонов сложи на страницата си във Фейсбук записите от камерите по време на протеста през юли миналата година. Видеото от охранителните камери под колоните на Министерския съвет беше пуснато вчера в комисията „Хаджигенов“.

В началото на публикацията Трифонов пише, че „кадрите са потресаващи и доказват истината“, която е била разказана от  потърпевшите момчета и момиче на име Цвети.

„С белезници на ръцете и напълно беззащитни, тези български деца, отстояващи върховенството на закона и правото в собствената си държава, са бити зверски, унижавани и захвърляни като животни от хората, които би трябвало да олицетворяват върховенството на закона и правото. Изроди срещу Цвети. Изроди срещу децата, които си искат държавата“, пише шоумена.  

Той обяснява, че кадрите са били скрити от бившите управляващи, но „истината, рано или късно, излиза наяве и ГЕРБ и присъдружните им партии от “патриоти” не успяха да скрият зад колоните на Министерски съвет този брутален режим, в който сме живяли над 10 години.

Режим, който пази властта си с бой“.

В поста си той вини бившия премиер Бойко Борисов за случилото се зад колоните на Министерски съвет.

„Той не обели нито една дума за битите деца, каза само, че се пролива кръв на полицаи. Не беше намерен нито един виновник за полицейското насилие, не беше осъден нито един. Нещо повече - след побоя над протестиращите, за награда вътрешният министър, пряко отговорен за полицейското насилие през месец юли - Младен Маринов, беше издигнат за депутат от партия ГЕРБ и днес той е депутат от ГЕРБ. И за да са още по-нагли и арогантни - преди няколко дни от ГЕРБ предложиха именно Младен Маринов да е един от членовете на временната комисия в парламента, разследваща полицейското насилие над протестиращите. Представяте ли си какво безобразие и наглост?“, добавя лидерът на ИТН.

„А считаният за свръхинтелигентен Томислав Дончев определи случващото се като болшевизъм. А знаете ли, че депутат от ГЕРБ е и другият бивш вътрешен министър - Христо Терзийски, който пък е пряко отговорен за полицейското насилие над протестиращите през месец септември? Да, и той за награда е депутат от ГЕРБ, вместо в момента да отговаря пред закона за битите граждани и за бития журналист Димитър Кенаров“, пише Трифонов.

Той добавя, че всички замесени трябва да бъдат задържани и осъдени. 

„Кадрите, които сега виждат бял свят, категорично доказват, че протестиращите са били прави. Те искаха Бойко Борисов завинаги да напусне българската политика и Иван Гешев да подаде оставка като главен прокурор. Ние нямаме нужда от главен прокурор и прокуратура, която за една година не е успяла да открие тези кадри и да повдигне обвинения на виновниците. Нямаме нужда от прокурори, които закрилят престъпленията срещу своите съграждани.

Българите поискаха нормална държава с нормална прокуратура и понеже наистина го искат, вярвам, че тези кадри и тази несправедливост никога няма да се повторят“, заключава Трифонов.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още