Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Трифонов: Заплахите за убийство са нещо нормално в България. Аз лично съм получавал десетки

Политика

Трифонов: Заплахите за убийство са нещо нормално в България. Аз лично съм получавал десетки

Трифонов: Заплахите за убийство са нещо нормално в България. Аз лично съм получавал десетки - Tribune.bg
Снимка:

„Заплахите за убийство са нещо нормално в България. Знам, че звучи абсурдно, но е факт. Аз лично съм получавал десетки. Но заплахата за убийство към председателя на Народното събрание Ива Митева е нещо по-различно. Тя издава слабост и безсилие на една система, която трябва да си отиде и ще си отиде“.

Това обяви във Фейсбук председателят на ИТН Слави Трифонов.

Той също повтаря, че заплахата е получена, след като Ива Митева обявила, че Законът за НСО е приет. Чисто формално това не е истина, съобщиха по-рано от Министерство на правосъдието. Несвързаният мейл пристигнал още снощи на тяхната поща. Около 14 часа по-късно информират и институциите.

„Закон, който отнема колите, охраната и привилегиите на министри, депутати, прокурори, бивши премиери, както и на техните семейства? Не мисля, че е случайно. Двете неща са безусловно свързани. Някои хора искат да си ползват услугите на НСО и НСО да продължат да бъдат преторианци на всяка цена. Но това нещо ще свърши. Няма как. Просто хората не го искат, а властта произтича от хората. Вчера ГЕРБ, ДПС и БСП бяха партиите, които искаха да бламират тези промени в Закона за НСО, като въобще не се явиха на работа в залата на Народното събрание“, разсъждава Трифонов.

„Днес същите партии - ГЕРБ, ДПС и БСП пак не отидоха на работа, този път в парламентарната комисия по правни въпроси, с което блокираха приемането на законопроекта за закриването на специализираните прокуратура и съд. Специализираните прокуратура и съд ще продължат да съществуват, защото в парламента има специализирали се в тяхното бранене депутати от ГЕРБ, ДПС и БСП. Но не задълго“, заканва се лидерът на ИТН.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати