Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Трима отцепници от „Величие“ поискаха временна комисия в НС да разследва перe ли пари Ивелин Михайлов

Политика

Трима отцепници от „Величие“ поискаха временна комисия в НС да разследва перe ли пари Ивелин Михайлов

Трима отцепници от Величие поискаха временна комисия в НС да разследва перe ли пари Ивелин Михайлов - Tribune.bg
Снимка:

Независими депутати, отцепили се от разпадналата се парламентарната група на "Величие", искат Временна комисия да провери дейността на идеолога на партията Ивелин Михайлов, става ясно от справка в сайта на Народното събрание. Вносителите са трима независими депутати - Дарин Георгиев, Виктория Василева и Георги Куков.

В мотивите е разписано, че тримата искат чрез временната комисия проверка на всички факти и обстоятелства на данни за "извършени престъпления във връзка с дейността на Ивелин Михайлов - идеолог на ПП "Величие" и изграденият в с. Неофит Рилски, общ. Ветрино културно-исторически комплекс "Исторически парк", в т. ч. престъпления, свързани с пране на пари и обвързаности на представители на местната и централна власт с този комплекс и неговото изграждане", става ясно още в мотивите.

Предложението е внесено на 9 юли.

На 5 юли, шестима депутати от „Величие“ подадоха заявления за напускане на парламентарната група. Народните представители, подали заявления, бяха Красимира Катинчарова, Юлиана Матеева, Павлин Петров, Ирена Негинова, Лариса Савова, Росица Калинова. По този начин парламентарната група се разпадна, тъй като трябват най-малко десет депутати в нея, а "Величие" имаха общо 13 на брой.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство с третия мандат?
Покажи резултати Скрий резултати