Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Тристранката единодушно одобри промени в данъчните закони

Политика

Тристранката единодушно одобри промени в данъчните закони

Тристранката единодушно одобри промени в данъчните закони - Tribune.bg
Снимка:

Промените ще бъдат разгледани от Министерски съвет в сряда

Националният съвет за тристранно сътрудничество единодушно одобри пакета с промени в данъчните закони. Това обяви след срещата между правителството, синдикатите и работодателите вицепремиерът Валери Симеонов. Предвиждат се промени в Закона за корпоративното подоходно облагане, Закона за доходите на физическите лица, Закона за местните данъци и такси, Закона за счетоводството, Закона за ДДС и други. Още в сряда пакетът ще бъде разгледан на правителственото заседание.

От следващата година се увеличат данъците за по-старите автомобили. Предвижда се за коли над 15 години данъкът да бъде с 30% по- висок, а за тези над 20 години - с 10 на сто. Освен това отпада облекчението за превозните средства, които имат катализатори. Така данъкът за автомобила вече ще се изчислява на база неговите години и евростандарта му.

Остава облекчението от 50% при облагане на имот, но тя ще е валидна само за първо и основно жилище. По този начин ще се попречи на хората да обявяват повече жилища за основни.

Работодателите вече няма да издават служебни бележки на служителите си. Информацията ще се оформя от НАП електронно.

Единодушно бе решено да се облекчат фирмите с персонал до 50 човека. За целта ще се промени прагът на оборота на фирмите, които подлежат на финансов одит. В момента той е 4 млн. лв. Предвижда се да се вдигне до 8 млн. лв.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети