Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Трогателно – телевизията на БСП обяви дарителска сметка, за да се издържа

Политика

Трогателно – телевизията на БСП обяви дарителска сметка, за да се издържа

Трогателно – телевизията на БСП обяви дарителска сметка, за да се издържа - Tribune.bg
Снимка:

Социалистите съвсем го закъсаха – къде са парите на партията?

В сърцераздирателен призив служителите на телевизията на БСП молят за дарения за оцеляването на медията им. Открита е дарителска сметка на тяхно име, на която се надяват да постъпят средства, очевидно – за да изкарат още известно време.

50-секундното видео, монтирано с драматична музика, разказва кратката, почти 9-месечна история на телевизията.

„Българска свободна телевизия стартира на 24 януари 2019 година. Оттогава до днес неотстъпно търсим истината и отстояваме принципите на честност, прозрачност и солидарност. Това явно не се харесва на управляващите и те с финансови средства се опитват да задушат нашия глас на свободомислието“, оплакват се от медията.

Пропускат обаче да споменат, че издръжката им не е задача на държавния бюджет, а на БСП – партията, която ги създаде, за да бранят тезите ѝ. Според слуховете, за медията имаше осигурено финансиране за най-малко 2-години. Средствата обаче явно доста по-бързо са се стопили.

„Няма да скрием, че изпаднахме в трудно положение. Затова се обръщаме към всички вас. Ние сме с вас – бъдете и Вие с нас!“, вкарват лозунги авторите на видеото.

Всъщност голямата мъка на социалистите е намаляването на субсидията на партиите на 1 лев и преизчислението на разплатените пари, превърнало ги в длъжници на хазната.

БСП са партията, която е задлъжняла с най-сериозна сума над – 3 млн. лв., като крайният им срок за връщане е догодина. Голяма част от останалите партии отдавна върнаха надвзетите суми, но касите на БСП се оказаха отдавна изпразнени.

Липсва официална позиция как точно е била прахосана цялата им финансова наличност. Вече имаше съкращение на служители, а партийната телевизия явно е била следващото перо, без което може.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети