Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ЦИК е готова на 100 % с обработката на протоколи в 5 района

Политика

ЦИК е готова на 100 % с обработката на протоколи в 5 района

ЦИК е готова на 100 % с обработката на протоколи в 5 района - Tribune.bg
Снимка:

Готови са и резултатите за гласуването на българите в чужбина

На 100% вече са обработени секционните протоколи от избирателните райони Ловеч, Кюстендил, Сливен, Шумен и Ямбол. На 99% е приключила обработката и в районите Варна, Видин, Габрово, Добрич, Разград, Силистра, Смолян, както и за 24-и МИР и 25-и МИР София. Това съобщи на брифинг говорителят на Централната избирателна комисия Таня Цанева. В останалите райони продължава приемането от РИК, но има и такива с нисък процент на обработка.

„Надявам се колегите в съответните РИК-ове да организират процеса на приемане, така че да не задържат членове на секционни избирателни комисии, тъй като е разбираема тяхната умора и недоволство“, посочи Таня Ценева.

ЦИК вече е приела всички протоколи от чужбина, на интернет страницата на комисията са публикувани и потвърдените резултати.

Днес няма пристигнали сигнали и жалби за нарушения до ЦИК, а единствено писмо от Омбудсмана, свързано със забавянето на изборните книжа в някои районни избирателни комисии.

Във връзка с казуса с многобройната опашка от желаещи да гласуват в една от избирателните секции в Северен Лондон, от комисията уточниха, че в британската столицата е имало общо 12 и не знаят защо голямата част от сънародниците ни са се отправили точно към нея.

ЦИК очаква да започнат да започнат да пристигат и първите РИК-ове, очакват първи да са Ловеч или Кюстендил.

До четвъртък ЦИК трябва да е готова с окончателните резултати. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети