Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ЦИК глоби Веселин Марешки

Политика

ЦИК глоби Веселин Марешки

ЦИК глоби Веселин Марешки - Tribune.bg
Снимка:

Лидерът на „Воля“ обидил министър Каракачанов и ген. Шивиков в свои интервюта

Централната избирателна комисия /ЦИК/ глоби лидера на партия „Воля“ и кандидат за евродепутат Веселин Марешки за обиди в две телевизионни предавания срещу други кандидати в надпреварата за европейските избори.

Жалбата срещу Марешки е подадена от ВМРО.

Според войводите в тези предавания лидерът на партия „Воля“ е използвал неприемливи квалификации срещу вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов и срещу кандидата за евродепутат от ВМРО ген. Димитър Шивиков.

Неприемливите думи на Веселин Марешки за лидера на ВМРО са „шкембе войвода“, „Краси – пет тераси“ и „гастрольорът във военното министерство“. Кандидатите на ВМРО са наричани „политически измамници“ и „тотално деградирали типове“, като Марешки си позволява и обидната квалификация по техен адрес „не мога да приема, че човек от листата на ВМРО, пък бил той Шивиков, Джамбазки или някой друг изрод…“. В допълнение ген. Шивиков е наречен „прехвален генерал“ и „псевдогенерал“, който „не разбира знаците на българската армия, но разбира от финикийските знаци на Красимир Каракачанов“.

Санкцията на ЦИК е според чл. 183, ал. 4 от Изборния кодекс/ИК/. Тя предвижда глоба от 2000 до 5 000лв. ИК забранява накърняването на добрите нрави, честта и доброто име на кандидатите в предизборната агитация. ЦИК не съобщава точния размер на глобата, която налага на Веселин Марешки.

Моника Гаджанова


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати