Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ЦИК глобява партията на Слави Трифонов, закачили си постери на трибагреника в Пловдив

Политика

ЦИК глобява партията на Слави Трифонов, закачили си постери на трибагреника в Пловдив

Снимка:

Глобяват партията на Слави Трифонов - "Има такъв народ", заради предизборни нарушения в Пловдив, съобщи директорът на Общински инспекторат Борислав Димов, цитиран от "Фокус".

Българският трикольор, който се вее по стълбове по протежението на Асеновградско шосе, на влизане към Пловдив, бе окичен в събота с постери на партията на Слави Трифонов с номера на бюлетината. Сигналът в 16 РИК, общината, прокуратурата и полицията е подаден от работници на ОП „Чистота”.

От избирателната комисия са изпратили проверка на място, като през това време активисти на партията се опитали с клещи да свалят флагчетата, но са били задържани. Постерите вече са свалени, а от партията отричат това да е тяхно дело.

Довечера, на заседанието на 16 РИК ще бъде взето решение как да се процедура за конкретното нарушение, съобщават от комисията. При тях е входиран и снимков материал.

От Общински инспекторат в Пловдив изчакват решението на 16 РИК, за да определят глобата, тъй като агитационни материали в града може да се поставят само на определени места и то със заповед на кмета.

Лепене на плакати и окачване на знамена, транспаранти и постери на всички останали места може да става с изричното съгласие на собственика на имот. Пловдивската прокуратурата също ще разглежда сигнала с постерите на ИТН, закачени на знамена на входа за Пловдив по Асеновградско шосе.

От пресцентъра на пловдивската полиция засега твърдят, че нямат информация за нарушението.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още