Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ЦИК: Избирателите под карантина могат да гласуват с подвижна урна

Политика

ЦИК: Избирателите под карантина могат да гласуват с подвижна урна

ЦИК: Избирателите под карантина могат да гласуват с подвижна урна - Tribune.bg
Снимка:

Подвижните урни за карантинирани и хора с увреждания ще са различни

Избирателите, поставени под карантина или изолация, ще могат да гласуват на 11 юли с подвижна урна на адреса, на който изкарват карантината, реши Централната избирателна комисия. Няма да се допуска, обаче, избиратели, поставени под задължителна карантина да гласуват в секция с подвижна кутия, която е предназначена за избиратели с трайни увреждания.

Тези секциите за гласуване ще се образуват на територията на всяко населено място, ако до три дни преди изборния ден има подадени не по-малко от 10 заявления.

Заявлението за вписване в списъка се подава до кмета на общината. То може да бъде подадено в свободен текст лично или от упълномощено лице по пощата, по факс или на безплатен електронен номер, както и по електронен път - през интернет страницата на ЦИК или съответната община, без да се изисква квалифициран електронен подпис.

Заявлението за вписване в списъка за гласуване с подвижна избирателна кутия се подава до кмета на общината в периода от 10 дни преди изборния ден до изборния ден включително.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети