Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ЦИК: 34,16% е избирателната активност в страната към 16:00 ч. Най-висока е в Челопеч, най-ниска - в Добрич

Политика

ЦИК: 34,16% е избирателната активност в страната към 16:00 ч. Най-висока е в Челопеч, най-ниска - в Добрич

ЦИК: 34,16% е избирателната активност в страната към 16:00 ч. Най-висока е в Челопеч, най-ниска - в Добрич - Tribune.bg
Снимка:

Към 16,00 часа избирателната активност е 34,16%, като най-високата е в Община Челопеч 75,15%. Най-ниска е в Добрич - 23,18%.

В няколко общини в някои от кочаните са се появили бюлетини без номерация. Такива случаи са докладвани от Кюстендил, Дупница, Добрич, Радомир и Перник. Гласовете, подадени на такива бюлетини, ще бъдат отчетени, заяви говорителят на ЦИК Росица Матева.

Бюлетините в няколко кметства в Мездра, Първомай, Роман и Шумен са свършили. На тях ЦИК е наредила да ксерокопира бюлетини и да ги номерира с последващата номерация. Там изборният ден няма да бъде удължаван. 

"Обстоятелството е, че е заявен по-малък брой за отпечатване и след като са подадени заявления от избиратели, които имат право да гласуват по настоящ адрес, не е коригирана заявката за тираж на бюлетините. Ще продължи гласуването в секции", увери Матева. По нейни думи изборният ден върви нормално.
 
От ЦИК заявиха още, че бюлетините не се изипват и не се отварят урните, когато се напълнят с хартиени бюлетини. Правилата са кутията да се облепва и запечатва, след което се взима нова. 
 
Спрямо 2019 година активността на вота към 17:30 е била 43.55 %.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети