Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ЦИК обмисля нова поръчка за 1600 машини или повече

Политика

ЦИК обмисля нова поръчка за 1600 машини или повече

Снимка:

Вече е ясен и прогнозният брой на участниците във вота „2 в 1“

Централната избирателна комисия обсъжда нова обществена поръчка за 1600 машини за гласуване или за повече. Това съобщи председателят на комисия Камелия Нейкова на първия брифинг на ЦИК по повод изборите на 14 ноември.

В понеделник комисията прекрати процедурата по възлагане на обществена поръчка за доставка. Причината беше, че цената, предложена от Информационно обслужване“ и „Сиела“ нахвърляше заложения бюджет.

„Обсъждаме да се обяви нова обществена поръчка и дали да закупим повече устройства - възможно е да има по-висока избирателна активност. Ще преценим колко допълнителни машини трябват, за да има в тези над 2200 секции по две“.

ЦИК е изпратил писмо до министъра на финансите за осигуряване на средства и са получили утвърдителен отговор. 

Днес в 14:00 часа имаме среща със „Сиела Норма“ за изясняване за прехвърляне на собствеността на софтуера, обясниха от комисията.

Все още няма решение дали на вота 2 в 1 ще се гласува с една карта.

„671 секции може да бъдат разкрити в 67 държави. От днес ще се подават заявления от българите в чужбина. Може и да не се наложи да купуваме толкова много флаш памети“, допълни Цветозар Томов, говорител на ЦИК.

Вече е ясен и прогнозният брой на участниците във вота „2 в 1“.

В президентските избори участие ще вземат 12 партии и 5 коалиции, или общо 17 формации. Далеч повече са прогнозните участници в

парламентарните избори. Записали са се 21 партии и 7 коалиции, или общо 28 формации.  


Топ новини

виж още

Актуална тема