Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ЦИК определи мандатите: Най-много депутати ще излъчи 23 МИР в София

Политика

ЦИК определи мандатите: Най-много депутати ще излъчи 23 МИР в София

ЦИК определи мандатите: Най-много депутати ще излъчи 23 МИР в София - Tribune.bg
Снимка:

Най-малко - по 4 ще имат Видин, Габрово, Кюстендил, Перник, Разград, Силистра, Смолян, Търговище и Ямбол

Централната избирателна комисия определи броя на мандатите за всеки многомандатен изборен район за парламентарния вот на 4 април. Разпределението е въз основа на единна норма на представителство за цялата страна в зависимост от броя на населението по данни, предоставени от Националния статистически институт за преброяването на населението от 1 февруари 2011 г.

Така най-малко народни представители - по 4 ще излъчат многомандатните изборни райони Видин, Габрово, Кюстендил, Перник, Разград, Силистра, Смолян, Търговище и Ямбол. По петима народни представители ще имат Кърджали, Ловеч и Монтана, а по 6 - Враца, Добрич, Сливен и Шумен. По осем народни представители ще излъчат следните МИР - Великотърновски, Русенски, Хасковски и Софийски, а по 9 - Пазарджишки и Плевенски.

МИР-овете с 11 мандата са Благоевградски, Пловдив, Пловдивски и Старозагорски, а с 12 само 24-и в София. Най-много народни представители ще бъдат избрани от 23-и МИР в София – 16, следван от Варненски с 15, както и Бургаски и 25 МИР в София – с по 14.

Най-много - 16 депутати ще излъчи 23 МИР в София, а най-малко - по 4 Видин, Габрово, Кюстендил, Перник, Разград, Силистра, Смолян, Търговище и Ямбол. 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати