Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ЦИК: Предаването на изборните книжа и машини за гласуване протича нормално и в срок

Политика

ЦИК: Предаването на изборните книжа и машини за гласуване протича нормално и в срок

ЦИК: Предаването на изборните книжа и машини за гласуване протича нормално и в срок - Tribune.bg
Снимка:

Процесът по предаване на изборните книжа и материали и машини за гласуване на секционните избирателни комисии протича нормално и в срок. Това съобщиха от ЦИК след проведена среща с представители на Министерството на вътрешните работи и фирмата изпълнител на обществената поръчка за машинно гласуване „Сиела Норма“ АД. На нея е обсъден процесът на подготовка на изборните помещения за предстоящото гласуване и организацията по транспортирането, доставката и монтажа на машините за гласуване.

„Действията на служителите на МВР изцяло са съобразени с режима на работа на РИК и СИК по подготовка на секциите за гласуване.  С тях се поддържа непрекъсната комуникация“, посочиха от вътрешното ведомство след срещата.

По-рано бе съобщено, че има проблеми с предаването на машините. От фирмата доставчик обясниха, че техните техници не са разполагали с график и е трябвало да чакат с часове.

„На много от местата вашите техници не знаеха, че сутринта като отидат в 6.00 часа и си получат машините, те смятаха, че едва ли не ще отидат в СИК-овете и изборните места, ще ги монтират и ще си заминат. Няма как да стане, при условие че не са отворени самите секции“, обясни главен комисар Христо Терзийски, цитиран от БНР.

 

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още
Актуална тема