Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ЦИК разреши заснемане при отчитане на резултатите от вота

Политика

ЦИК разреши заснемане при отчитане на резултатите от вота

ЦИК разреши заснемане при отчитане на резултатите от вота - Tribune.bg
Снимка:

Няма да се снимат избирателните списъци

Централната избирателна комисия разреши видеозаснемане и видеоизлъчване в реално време в изборното помещение на избирателна секция след края на изборния ден при обявяване на гласуването за приключило.

Видеозаснемането и видеоизлъчването в реално време ще обхваща действията на Секционната избирателна комисия при установяване на резултатите от гласуването; процесът на броене на хартиени бюлетини в избирателни секции, в които е гласувано с хартиени бюлетини, както и процесът на съставяне и попълване на секционния протокол с резултатите от гласуването в избирателната секция.

Видеозаснемане и видеоизлъчване в реално време на процеса на предаване, приемане и проверка на протоколите на секционните избирателни комисии и прехвърляне на данните от записващото техническо устройство в районната избирателна комисия се осъществява на определеното от районната избирателна комисия място, така че да не се затруднява работата на комисията и на изчислителния пункт към районната избирателна комисия.

Видеозаснемането и видеоизлъчването се извършват при спазване на изискванията за защита на личните данни и на противоепидемичните мерки, въведени от министъра на здравеопазването.

Не се допуска заснемане на избирателни списъци, подчертават от ЦИК.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети