Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ЦИК се опита служебно да елиминира ДБ, заяви Христо Иванов във видеообръщение

Политика

ЦИК се опита служебно да елиминира ДБ, заяви Христо Иванов във видеообръщение

ЦИК се опита служебно да елиминира „Демократична България“ /ДБ/ от участие в изборите в някои многомандатни райони, заяви Христо Иванов във видеообръщение във фейсбук.

Съпредседателят на коалицията направи това изказване, след като днес ЦИК потвърди решението на Районната избирателна комисия в Стара Загора за отказ от регистрация на партията.

Иванов каза, че ще обжалва решението пред Административния съд.  

Той отново видя ГЕРБ зад създалата се ситуация:

„Ципов е инициирал ЦИК служебно да провери всички други места, на които ние безпроблемно сме се регистрирали за участието на изборите с ползване на електронен подпис и не сме подавали други документи, защото сме в 21 век“, подчерта Иванов и продължи: „Демократична България се грижи за това България да бъде наистина в модерната дигитална епоха, а не да бъдем в 19 век в Отоманската епоха, както на много хора от ГЕРБ и ДПС очевидно им се иска“.

По думите му и на предишните избори партията е подала документите си с електронни подписи и досега това не било проблем.

„Сега изведнъж тази липса на капацитет в Стара Загора става повод на ретроградното мнозинство в ЦИК да се опита да атакува между 8 и 14 многомандатни избирателни района, защото в тях ние сме подали документи с електронен подпис“.

Иванов твърди, че след като бил в ЕС навсякъде, където пише подпис, това значи и електронен подпис.

„Очевидно Ципов и компания използват този спор със старозагорската избирателна комисия, за да се опитат да атакуват възможността на ДБ да се явява, защото ние сме техният проблем“.

Христов обяви, че ДБ били „камъчето в обувката“ и че ще се преборят.   


Топ новини

виж още

Актуална тема