Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ЦИК ще оповести окончателните резултати и избирателната активност от втория тур на местните избори

Политика

ЦИК ще оповести окончателните резултати и избирателната активност от втория тур на местните избори

ЦИК ще оповести окончателните резултати и избирателната активност от втория тур на местните избори - Tribune.bg
Снимка:

От над 10 населени места предупредиха, че ще донесат изборните си книжа във вторник

Очаква се днес Централната избирателна комисия да оповести официалните резултати от втория тур на изборите за местна власт.

По-голямата част от Общинските избирателни комисии предадоха протоколите си още в рамките на вчерашния ден и те бяха обработени на 100%. От над 10 населени места обаче предупредиха, че ще донесат изборните си книжа във вторник, припомня БНТ.

Въпреки това, очакванията са ЦИК да съобщи окончателните резултати много преди да изтекат законовите 48 часа, което е 20 часа тази вечер.

От ЦИК ще обявят и каква е била избирателната активност по време на втория тур на изборите. Последните съобщени данни бяха за 17:00 часа в деня на вота - тогава до урните са отишли 35,8% от избирателите. Това е с 2% повече в сравнение с втория тур на изборите през 2015 г.

Припомняме, че при 100% обработени протоколи стана ясно, че в София кмет ще бъде Йорданка Фандъкова. Новият кмет на Пловдив е Здравко Димитров. Във Варна беше избран Иван Портних. Пенчо Милков е кмет на Русе. Видин поема Цветан Ценков. В Плевен за кмет бе избран Георг Спартански. В Благоевград избраха Румен Томов. В Перник кмет става Станислав Владимиров. В Сливен – Стефан Радев. Кметът на Търговище е Дарин Димитров. В Силистра е Юлиян Найденов. В Пазарджик най-много гласове събра Тодор Попов. В Добрич– Йордан Йорданов. Кмет на Ловеч е Корнелия Маринова. В Разград кметът се казва Денчо Бояджиев. Николай Мелемов поема Смолян. В Шумен – Любомир Христов. Ямбол ще управлява Валентин Ревански. 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати