Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ЦИК вече подготвя предсрочния парламентарен вот

Политика

ЦИК вече подготвя предсрочния парламентарен вот

ЦИК вече подготвя предсрочния парламентарен вот - Tribune.bg
Снимка:

Централната избирателна комисия вече работи по подготовката на предсрочния парламентарен вот наесен, пише БНР. Направено е пазарно проучване и ще се закупят 10 хиляди ролки с термична хартия, необходими за машините за гласуване, които трябва да са доставени  най-късно на 15 септември.

Предмет на дискусия в ЦИК е също съхранението на устройствата, те продължават да са в частния склад на "Карго партнер", за което се плаща наема повече от половин година, тъй като властите не предприемат действия за намирането на подходящ държавен склад. ЦИК прие единодушно, че още от първия ден на работата на служебното правителство отново ще се поиска в спешен порядък намирането на държавен имот за съхранение на устройствата.

"Още от първия ден на назначаване на служебния кабинет това със сигурност ще бъде сторено, което обаче не изключва един период от време, в който тези машини трябва да бъдат съхранявани по някакъв начин. Изразявам мнение, че какъвто и ще да е служебният кабинет, едва ли с магическа пръчка може да намери държавен имот, който е до степен готов да отговаря на всички изисквания за съхранение на машините, поне аз съм песимист в тази посока, дано да греша", коментира на последното проведено заседание на ЦИК председателят ѝ Камелия Нейкова.

В момента се обсъждат условията за подновяване на договора с частната фирма, изтекъл преди месец.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети