Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ципов: Само при нарушение на карантината се проследява местоположението на дадено лице

Политика

Ципов: Само при нарушение на карантината се проследява местоположението на дадено лице

Снимка:

Не става дума за пълен достъп до всички данни на мобилния телефон, обясни още той

„Става дума да бъде проследявано лице, което е поставено под карантина и наруши тази карантина, или лице, което е настанено за лечение в болнично заведение и напусне болничното заведение - само тогава това лице ще бъде проследявано къде е местоположението му по клетката му на мобилния оператор. Не става дума за пълен достъп до всички трафични данни“. Това обясни пред БНТ депутатът от ГЕРБ Красимир Ципов.

Коментарът му е по повод сезирането на Конституционния съд от БСП за Закона за електронните съобщения в частта, в която се разрешава да бъдат следени чрез мобилните клетки и мобилните телефони на хората, които са под карантина и я нарушават.

Красимир Ципов заяви, че категорично опровергава твърденията на опозицията, че такива мерки се използват за терористи. И уточни, че тази мярка ще важи само до отпадане необходимостта от прилагането на такива мерки.

Той поясни, че може да има продължаване на извънредното положение, защото статистиката показва, че има повече от 50 заразени на ден у нас.

„Това решение ще дойде след препоръките на Националния оперативен щаб. Смятаме, че ако се завишават по този начин статистически числата, трябва много внимателно да се анализира ситуацията, да се вземе правилното решение“, коментира Ципов.

Според него  сегашните мерки дават резултат, тъй като има плавно повишаване на броя на заразените. От няколко дни се обсъжда възможността да бъдат отворени парковете, планините, но всичко зависи от това как се движи броят на заразените.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още