Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Цонев: МВР, ДАНС и НАП са в ръцете на Петков, а той говори за журналистически разследвания и статии

Политика

Цонев: МВР, ДАНС и НАП са в ръцете на Петков, а той говори за журналистически разследвания и статии

Цонев: МВР, ДАНС и НАП са в ръцете на Петков, а той говори за журналистически разследвания и статии - Tribune.bg
Снимка:

За първи път чувам и виждам премиер да се държи по този начин

Зам.-председателят на ДПС и зам.-председател на ПГ на ДПС Йордан Цонев публикува позиция в отговор на твърдения на министър-председателя Кирил Петков.

„В дългогодишната си кариера като политик познавам лично всички министър-председатели на България, президенти и всички важни обществено-политически личности. За първи път чувам и виждам премиер да се държи по този начин. Да смесва журналистически разследвания, медийни публикации с откровени лъжи.

Първо  - медийните публикации са хубаво нещо, но аз бих могъл да изброя няколко десетки, които са доказано неверни. И то точно от изданията на олигарха и медиен монополист Иво Прокопиев, на които той се позовава..

Второ – по темата Магнитски мисля, че ДПС с г-н Пеевски достатъчно ясно осветлихме целия процес и че не сме съгласни с нито едно от посочените в мотивите твърдения.  Като конкретно в рамките на правомощията си поискахме отговори от всички държавни органи и получихме от всички тях отрицателни становища, че при тях не се съдържат данни за извършени от г-н Пеевски деяния, описани в мотивите по санкцията „Магнитски”.

И за да опресня паметта на министър-председателя, ще припомня отговора, който той даде на мой въпрос, зададен му на 19 август 2021 година и получен на 26-ти август, където той казва дословно „извън свързаността с кредита на Булгартабак, където г-н Пеевски е бил миноритарен акционер, ние не видяхме директно участие на г-н Делян Пеевски с други кредитополучатели.”

Ние, като народни представители от ПГ на ДПС сме направили множество законодателни инициативи по отношение и на т.нар. „златни паспорти”, където поискахме пълно разследване и отнемане на дадените неправомерно инвестиционни гражданства и наказване на виновните.

Буди изключително изумление факта, че след като и МВР и ДАНС и Приходната агенция, както и всички държавни институции, които се борят с корупцията са от 8 месеца практически в ръцете на сегашната власт, премиерът все още  говори на базата на журналистически разследвания и статии във вестниците, вместо да борави с конкретни факти и доказателства за лицата и по темите, за които говори.

От цялата документация и всички питания, с които разполагам, смея да твърдя, че нито едно от твърденията на премиера за г-н Пеевски не е вярно.

Призовавам го вместо да говори празни приказки да докаже твърденията си. Цялата изпълнителна власт е в негови ръце“.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати