Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Караянчева предложи на БСП да направят избори за председател на партията с машини

Политика

Караянчева предложи на БСП да направят избори за председател на партията с машини

Караянчева предложи на БСП да направят избори за председател на партията с машини - Tribune.bg
Снимка:

Гласуването само с машини е проблем, посочи във връзка с промените в Изборния кодекс председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

„Гласуването само на машини е проблем. Ще ви кажа защо? Предвид на извънредната епидемична обстановка тези машини ще се дезинфекцират, възможно е да се повредят“, подчерта Караянчева. Тя посочи, че майка ѝ се притеснява, когато работи с нейния телефон.

„По-възрастните хора, визирам моите родители и родителите на много от вас, ваши избиратели, които не са свикнали така свободно да боравят с дисплей“, допълни Караянчева. Тя напомни, че участва в избори от 2007 г.

„Искам да ви разкажа как точно преминава един изборен процес, защото много се спекулира. Знам, че вие всички сте участвали, но не знам колко сте организирали такъв процес. Как се набират членове на избирателни комисии, защото във всяка една избирателна комисия има представители на различените парламентарно представени партии плюс представител на партия, която има членове на ЕП. Има изключително много наблюдатели, застъпници, които участват както по време на процеса на избора, така и по време на броене. Тук донякъде не казвам на 100 % се ограничава възможността за фалшификации на вота“, изтъкна Караянчева. Според нея изборните протоколи са сложни.

„Аз съм за опростяването на протоколите. Защо се получиха толкова недействителни бюлетини. Някои се опитват да внушат, че едва ли не комисията се опитва да фалшифицира. Просто имаше задраскани не квадратчета за партии, а само за преференции или обратно“, посочи председателката на парламента. По думите й възможността за фалшифициране на протокола е премахната.

„На миналите избори имахме над 3000 машини. Сега отново има средства, за да се закупят машини. Призовавам ПГ на БСП, понеже сега имат избори, хайде направете ги на машини да видим колко са ефективни. Има готови машини, ще ги предоставим. Поискайте ги от ЦИК“, апелира Караянчева.

Тя призова БСП да не си търсят оправдание за загубата на изборите в липсата на машинно гласуване.

„Не правете "Визия за България", защото тя не става. Направете нещо", призова Караянчева и даде съвет на депутатите от БСП да стоят повече при хората, да не им говорят високомерно и да не им хващат шарени пилета.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (12)

Банкоматите проблем ли са. Има и ръкавици.
03.09.2020 14:13 / Отговор
коментар Цяла България до последния човек ли иска да натискат дисплея на машинките дори и с по два чифта ръкавици на ръцете!Не само аз не съм съгласен да си играя с машинки на избори!Вие си натискайте дисплеи с няколко чифта ръкавици ако ще те!
03.09.2020 20:25
БСП ДА БЪДАТ ОПИТНИТЕ МИШКИ, КОИТО ДА ИЗПРОБВАТ МАШИННОТО ГЛАСУВАНЕ- Е МНОГО ДОБРО РЕШЕНИЕ.
03.09.2020 14:18 / Отговор
Тартаковер Естествено че ще има проблеми с машинното гласуване, защото остана малко време, а тези изборни шмекери въобще не си мислеха за него. Очакваха пак да излъжат хората, че е невъзможно защото... Нали затова шефката на ЦИК подаде оставка, защото знае, че на нейния гръб щяха да стоварят вината за умишлените провали. А че ГЕРБ не го иска, стана ясно и на най-простичките хора. Защо-същото им е ясно!
Иначе, всички също знаят, че веднага може да се приложи и електронно гласуване. В "Ковид19" обучение по този начин се приложи дори при децата. Вероятно повече от нас си спомнят, че през 2011 година преброяването на населението и жилищния фонд, също беше и електронно. 40% от нас, се преброихме успешно и резултатите се признаха. Така че ПКП да не смята българите за олигофрени. Олигофрените са те !
03.09.2020 15:42 / Отговор
Когато се изхождате постоянно тука подмивате ли се или го карате само на тоалетна хартия?!
03.09.2020 16:19
Тартаковер На друго място, в друг коментар споменах за ниското интелектуално равнище в този помиярник. Както и за сизифовските ми мъки да помогна на простичките и вярващи в лъжата хора, малко поне да прогледнат.
Вашият коментар кристално ясно показва, че съм прав. Прочетете моя, прочетете и Вашия и ако имате нещо останало от детските Ви години, трябва да се изчервите.
А за подмиването не се тревожете. Не съм турчин, но познавам прекрасно хигиенните правила.
03.09.2020 16:29
Вие досега нито веднъж не отговорихте защо се "цапате" в този "помиярник"?! Може би добре заработвате да лъскате имиджа на Президента или пък просто съвестно изпълнявате партийното си поръчение да плюете по всичко, което се пише за ГЕРБ?! Само моля ви, не ни излизайте с номера, че се "жертвате", за да ни просвещавате просто ей така - от добро сърце. Може да сме тъпи, но не чак толкова, колкото на вас ви се иска...
03.09.2020 16:45
Тартаковер Абе, глуповата женичке, принуждаваш ме да пиша трети коментар, въпреки че избягвам многословното и празно писане. Хайде, направи си труд и прочети още веднъж първия ми коментар. С какво не си съгласна, какво измислям, къде няма факти, кои от тях са плод на въображението ми, а не на жалката действителност, създадена от тази бандитска групировка в държавата? Или ако тези неща ги извършваха опонентите на ГЕРБ, щеше да е грозна измама, достойна да влезе в световните медии? Но щом нашите ни лъжат, значи така е редно!
Доказвал съм много пъти-не пиша измислици, непроверени и недоказани неща. Търся и отразявам САМО ФАКТИ! Такива каквито са .А, ако не харесват на някого, това е негов проблем. Да си харесва Тулупа, да му крадат парите и пълнят чекмеджета, да проституират децата му, да го съсипват с наркотиц...И така се живее. Въпреки че е гадно.
03.09.2020 17:05
Защо сте в "помиярника" ви питам?! Помияр ли сте?! Това ви питам, а по стар комунистически обичай почвате да носите от девет кладенеца вода. Не е нужно да ме засипвате с порой от думи, просто е достатъчно да отговорите какво правите тук, като е под нивото ви.
03.09.2020 17:14
Покажи всички
хм Ох, милата тя, колко е остроумна!
03.09.2020 22:47 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати