Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Цвета Караянчева покани европейски наблюдатели за парламентарните изборите догодина

Политика

Цвета Караянчева покани европейски наблюдатели за парламентарните изборите догодина

Цвета Караянчева покани европейски наблюдатели за парламентарните изборите догодина - Tribune.bg
Снимка:

Председателят на 44-ото Народно събрание Цвета Караянчева покани европейските институции да изпратят наблюдатели, които да проследят всички етапи от протичането на парламентарните избори в България през 2021 г. Официалните писма с покана Караянчева изпрати до председателите на Европейската комисия, на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа, на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа, на Европейската комисия за демокрация чрез право и на Групата на държавите, борещи се срещу корупцията – GRECO. Това съобщиха от пресцентъра на парламента.

Решението си да изпрати поканите до европейските институции председателят на Народното събрание мотивира със зачестилите спекулации относно честността на изборния процес у нас.

Според Цвета Караянчева изпращането на наблюдателни мисии у нас би дало допълнително спокойствие и гаранции на българските граждани за честността и признаването на изборните резултати. В мотивите си Цвета Караянчева отбелязва още, че един безпристрастен европейски мониторинг на всички етапи от изборния процес би представлявал обективна оценка на организацията, провеждането и отчитането на резултатите от вота.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Тартаковер защо още не е оплюл Цвета?! Закъснява недопустимо, ще изгуби хонорара!
22.10.2020 18:21 / Отговор
коментар Страх го е момчето от предстоящата истина за краха на нинова на която и се изплъзва и премиерския стол на мечтаното служебно правителство!В момента се дават безвъзмездни милярди пари от Брюксел и тя горката не може да ги окраде с свитата си бсп ООД!
23.10.2020 10:52

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети