Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Цвета Караянчева покани европейски наблюдатели за парламентарните изборите догодина

Политика

Цвета Караянчева покани европейски наблюдатели за парламентарните изборите догодина

Снимка:

Председателят на 44-ото Народно събрание Цвета Караянчева покани европейските институции да изпратят наблюдатели, които да проследят всички етапи от протичането на парламентарните избори в България през 2021 г. Официалните писма с покана Караянчева изпрати до председателите на Европейската комисия, на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа, на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа, на Европейската комисия за демокрация чрез право и на Групата на държавите, борещи се срещу корупцията – GRECO. Това съобщиха от пресцентъра на парламента.

Решението си да изпрати поканите до европейските институции председателят на Народното събрание мотивира със зачестилите спекулации относно честността на изборния процес у нас.

Според Цвета Караянчева изпращането на наблюдателни мисии у нас би дало допълнително спокойствие и гаранции на българските граждани за честността и признаването на изборните резултати. В мотивите си Цвета Караянчева отбелязва още, че един безпристрастен европейски мониторинг на всички етапи от изборния процес би представлявал обективна оценка на организацията, провеждането и отчитането на резултатите от вота.  


Коментари (2)

Тартаковер защо още не е оплюл Цвета?! Закъснява недопустимо, ще изгуби хонорара!
22.10.2020 18:21 / Отговор
коментар Страх го е момчето от предстоящата истина за краха на нинова на която и се изплъзва и премиерския стол на мечтаното служебно правителство!В момента се дават безвъзмездни милярди пари от Брюксел и тя горката не може да ги окраде с свитата си бсп ООД!
23.10.2020 10:52

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още