Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Цветан Китов е предложен за освобождаване от длъжността председател на ДАТО

Политика

Цветан Китов е предложен за освобождаване от длъжността председател на ДАТО

Цветан Китов е предложен за освобождаване от длъжността председател на ДАТО - Tribune.bg
Снимка:

Мотивът-накърнява престижа на агенцията

Правителството е приело решение, с което предлага на Президента на Република България да издаде указ за прекратяване на правомощията на председателя на Държавна агенция „Технически операции“ Цветан Китов, и за освобождаването му от длъжност.

В мотивите се посочва, че председателят на ДАТО е извършил действия, които накърняват престижа на агенцията, което е основание за прекратяване на правомощията му.

От справка в сайта на ДАТО се разбира, че Китов е започнал кариерата си в Столичната дирекция „Пожарна охрана”, в дирекция „Оперативно-техническа информация” и в главна дирекция „Национална служба за сигурност” – МВР.

През 2008 г. постъпва в ДАНС, където до юни 2013 г. е директор на специализирана дирекция „Оперативни технически операции”.

През юни 2013 г. става директор на СДОТО в МВР. От август 2013 г. е заместник-председател на ДАТО, а от октомври 2013 г. е председател на ДАТО.

Назначен за председател на Държавна агенция „Технически операции“ с Указ № 209/20.10.2017 г. на президента на Република България Румен Радев по предложение на Министерски съвет.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати