Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Цветан Китов е предложен за освобождаване от длъжността председател на ДАТО

Политика

Цветан Китов е предложен за освобождаване от длъжността председател на ДАТО

Цветан Китов е предложен за освобождаване от длъжността председател на ДАТО - Tribune.bg
Снимка:

Мотивът-накърнява престижа на агенцията

Правителството е приело решение, с което предлага на Президента на Република България да издаде указ за прекратяване на правомощията на председателя на Държавна агенция „Технически операции“ Цветан Китов, и за освобождаването му от длъжност.

В мотивите се посочва, че председателят на ДАТО е извършил действия, които накърняват престижа на агенцията, което е основание за прекратяване на правомощията му.

От справка в сайта на ДАТО се разбира, че Китов е започнал кариерата си в Столичната дирекция „Пожарна охрана”, в дирекция „Оперативно-техническа информация” и в главна дирекция „Национална служба за сигурност” – МВР.

През 2008 г. постъпва в ДАНС, където до юни 2013 г. е директор на специализирана дирекция „Оперативни технически операции”.

През юни 2013 г. става директор на СДОТО в МВР. От август 2013 г. е заместник-председател на ДАТО, а от октомври 2013 г. е председател на ДАТО.

Назначен за председател на Държавна агенция „Технически операции“ с Указ № 209/20.10.2017 г. на президента на Република България Румен Радев по предложение на Министерски съвет.

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати