Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Цветан Цветанов: Доган потвърди, че страната не се нуждае от предсрочни избори

Политика

Цветан Цветанов: Доган потвърди, че страната не се нуждае от предсрочни избори

Цветан Цветанов: Доган потвърди, че страната не се нуждае от предсрочни избори - Tribune.bg
Снимка:

"Дръндарска кокошка просо сънува“ е мнението на Симеонов за речта на почетния председател на ДПС

„Ахмед Доган казва, че днес страната не се нуждае от предсрочни избори. Той каза, че всяка държава трябва да бъде максимално концентрирана върху усилията и политиките ѝ да допринася за стабилност“. Така председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира в кулоарите на парламента речта на почетния председател на ДПС.

Относно съставянето на програмен кабинет Цветан Цветанов изтъкна, че в настоящия момент мнозинството в парламента успешно подкрепя изпълнението на управленската програма на настоящата коалиция.

„В не малка част от законопроектите, които не са част от управленската програма, ние получаваме парламентарна подкрепа и от опозицията, което показва национално отговорно поведение“, посочи Цветанов.

Затова по думите му ГЕРБ не вижда необходимост от програмен кабинет, защото мнозинството има необходимата обществена подкрепа, което е един атестат за тези думи на Ахмед Доган.

Цветанов увери, че ПП ГЕРБ ще има добър изборен резултат, защото българските граждани осъзнават необходимостта страната да бъде част от обединена и силна Европа.

„България вече над 10 г. е член на ЕС и успя да са възползва от европейската солидарност, но така също повишихме своя капацитет и създадохме по-добри условия за живот и инвестиции. Така че ЕС няма алтернатива. За нас да сме член на ЕНП е гаранция за успеха на Европа и България“, подчерта председателят на ПГ на ГЕРБ.

Според него ДПС има повече национално отговорно поведение в някои моменти от БСП.

„Знаете, че в много случаи за дадени решения БСП много рязко се разграничава от политическите решения на ПЕС. Смятам, че сблъсъкът между националното и европейско ръководство на социалистите, е голям проблем“, посочи Цветанов.

Той допълни, че за следващите европейски избори е много важно какъв ще е резултатът на системните партии. Цветанов очаква, че Сергей Станишев ще бъде човекът, който действително ще успее да промени подхода и да върне европейската визия на БСП.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че е съгласна с констатациите на Ахмед Доган, че бедността и неравенствата са проблем номер 1 на обществото. „Ахмед Доган поставя правилна диагноза на болежките на обществото и грешно лечение“, коментира тя. Според Нинова формулата за програмно правителство е невъзможна.  „Тъй като парламентът има ниско доверие, няма как законодателят при това ниско доверие да излезе с програма за развитието на страната“, заяви Корнелия Нинова. Тя е убедена, че няма как да се случи програмен кабинет, тъй като Патриоти и ДПС няма да седнат на една маса, както съответно ГЕРБ и БСП.

„Дръндарска кокошка просо сънува“, бяха думите, с които лидерът на НФСБ Валери Симеонов коментира речта на Ахмед Доган с препратка към родното място на Доган - село Дръндар. Според Симеонов речта на Ахмед Доган не е водещото политическо събитие на последната седмица и не е задължително да се коментира.
„Бих направил препратка към най-известната книга на Джером Джером: "Празни мисли на един празен човек"“, подчерта Симеонов. Той определи идеите за програмен кабинет като „глупости“.
„Държавата си има кабинет и няма нужда да се реализират подобни фантастични хипотези“, завърши Симеонов.

Автор: Моника Гаджанова


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети