Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Цветан Цветанов: Нищо не налага промяна на сегашното управление

Политика

Цветан Цветанов: Нищо не налага промяна на сегашното управление

Снимка:

В Румъния дават за пример България, а преди години беше обратното

„Нищо не налага да има промяна на сегашното управление. Определено се движим в по-правилната посока, както за борба с организираната престъпност, така също и в законодателната дейност, така и в реформите в съдебната система. Имаме някаква стъпка, която дава по-доброто самочувствие за страната ни. Много от нашите опоненти даваха за пример Румъния, сега виждаме, че в Румъния вече дават за пример България.“ Това зави председателят на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов пред БНР.

Цветанов коментира протестите. „Ние имаме чуваемост и чуваме тези проблеми. Правим политики, които да могат да решават наслагваните с години проблеми. Отнасяме се с разбиране. Всеки протест във всяка демократична държава е позволен, но когато се блокират пътища и се нарушават правата на всички останали… нека да осигурим нормалния пропускателен режим на всички пътни артерии, които се блокират“, заяви той.

„Що се касае за кадрови назначения, в случая с вицепремиера от квотата на „Обединени патриоти“ – това е тяхно предложение, с което ние сме се съобразили. За нас е важно да нямаме отклонения от управленската ни програма. Към настоящия момент нямаме такива различия.“ Така Цветанов коментира очакванията към новия вицепремиер Марияна Николова.

По-късно Цветанов коментира политическата обстановка и пред журналисти във Варна.

„БСП и президентът Румен Радев може много да искат предсрочни избори, но към този момент няма предпоставки за такива“, заяви той.

Председателят на ПГ на ГЕРБ беше категоричен, че управленската програма се изпълнява стриктно и по отношение на нея ГЕРБ и „Обединени патриоти“ нямат никакви различия. „Минималната работна заплата ще стане 560 лв. през 2019 г., а в края на управленския ни мандат ще достигне 650 лв. Осигуряването на достойни европейски доходи на гражданите е една от нашите основни цели“, каза Цветанов и допълни, че силата на ПП ГЕРБ е че може да носи отговорност и поема реални ангажименти към хората.

Цветанов беше категоричен, че сегашните управляващи са доказали, че имат воля за борба с корупцията. „Всяко лице, заемащо публична длъжност, е длъжно да декларира доходите и имуществото си и където възникнат съмнения е нормално да има и проверки“, отбеляза той.

„Случващото се във Варна в последните години е доказателство, че кметът Иван Портних върши отлично работата си. Градът се развива и съм уверен, че до 1-2 години ще бъде дори още по-привлекателна дестинация“, подчерта зам.-председателят на ГЕРБ.  


Коментари (1)

Росен ГЕРБ си вършат работата безапелационно
25.11.2018 19:38 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още